Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Allt måste sitta exakt för FO&O: ”Annars bränns publiken”

Av: 

Andreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

VÄXJÖ. Finalplats är viktigt.

Men det kritiska sekundschemat för den påkostade dansshowen – med ett pyrosprakande klimax högt uppe i luften måste sitta perfekt för FO&O.

– Vi måste hinna högt upp i luften innan pyrot sätter igång så att effekterna inte bränner publiken, säger Felix Sandman.

The Fooo Conspiracy har blivit FO&O och sjösätter sin nya konstellation utan Oscar ”Ogge” Molander med en spektakulär show i veckans Melodifestival.

– Det är en plattform där många kollar. Under det senaste året har vi skrivit låtar, vi vill sprida den nya musiken vi gjort på en så stor plattform som möjligt. Det kändes rätt nu, säger Felix Sandman.

Efter en detaljerad danskoreografi hissas trion bestående av Omar Rudberg, Oscar Enestad och Felix Sandman upp på ett flygande scenpodium riggat från taket, medan ett fyrverkeri av pyroeffekter exploderar runt dem i luften.

Massiva ändringar att plugga in

Efter första arenarepet med låten ”Gotta thing about you” i torsdags ändrades numret massivt. Killarna fick mängder av nya kameravinklar att öva in till fredagsrepetitionerna.

– Det var lite nervöst från första repet, vi hade fått jättemånga nya kameravinklar efter första omgångarna, 20–30 stycken så det var jättemycket att plugga, säger Omar Rudberg.

Den flygande scenen svajar vilt när trion dansar på den, men det är inget som bekymrar dem.

– Det är jättesvajigt men vi har linor som håller fast oss så att vi inte kan ramla framåt. Men det är mycket att hålla koll på, säger Felix Sandman.

De har tre specialmikrofoner just i det partiet, med specialremmar som hindrar dem från att flyga ner i publiken.

Måste sätta schemat exakt

Av säkerhetsskäl är det också extremt viktigt att sekundschemat hålls exakt.

– Vi ska komma upp på scenen snabbt också, så att vi hinner komma högt upp i luften innan pyrot sätter igång så att effekterna inte bränner publiken, det måste vi vara snabba på, säger Felix Sandman.

En USA-karriär står på önskelistan, och en topplacering i Växjö är viktig för den framtida lanseringen av deras nya låtmaterial.

– Ja, det är viktigt, vi vill såklart komma till final. Då är det större chans att det blir fler spelningar på låten, säger Omar Rudberg.

– Låten kan växa även om vi kommer sist, men vi har fått kämpaglöd och är vinnarskallar och vill såklart att det ska gå bra, säger Oscar Enestad.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

De hemliga vapen i Melodifestivalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Schlager 2017

Melodifestivalen

FO&O, fd The Foo och The Fooo Conspiracy