Klara Hammarström

Klara Hammarström och Alvaro Estrella klara för Mello

Tredje året i rad – för båda • Aftonbladet avslöjar: Tre nya artister till Melodifestivalen 2022

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Det blir tredje året i rad för Klara Hammarström och Alvaro Estrella.

Aftonbladet kan avslöja att båda artisterna har fått plats i Melodifestivalen 2022.

Även stjärnskottet Angelino är klar för tävlingen, enligt flera källor.

De gjorde båda succé i Melodifestivalen i våras genom att ta sig vidare från Andra chansen till final. Nu kan Aftonbladet avslöja att både Alvaro Estrella, 41, och Klara Hammarström, 21, återvänder till tävlingen nästa år.

Det innebära att de båda kommer ställa sig på Mello-scenen för tredje året i rad.

Klara Hammarström debuterade i tävlingen 2020 med låten ”Nobody” men slogs ut i sin deltävling. I våras tog hon sig vidare till final via Andra chansen med ”Beat of broken hearts” som slutade sexa i tävlingen och sedan dess har blivit en långlivad radiohit.

Klara Hammarström repar inför Melodifestivalen 2020.

Latinopop

Alvaro Estrella solodebuterade i Mello 2014 efter att flera år ha medverkat som dansare och kör. Då blev han utslagen i sin delfinal, men 2020 var han tillbaka igen, som feturing-artist tillsammans med Mendez och låten ”Vamos amigos” som tog sig till final via Andra chansen och slutade 11:a i finalen. I våras var han tillbaka igen med låten ”Baila baila”, som sågades av kritikerna, men gillades av fansen. Precis som Hammarström tog sig Estrella vidare till final via Andra chansen och slutade tia.

Även den här gången kommer Alvaro Estrella tävla med mellofierad latinopop, enligt uppfifter till Aftonbladet.

– Visst är det lite speciellt att båda är med för tredje året i rad? Men samtidigt har det gått bra för båda och Mello-publiken tycks verkligen gilla latinopop som Alvaro ju gör väldigt bra, säger en källa.

Alvaro Estrella i Melodifestivalen 2021.

Skrivit Eurovision-vinnare

Aftonbladet kan också avslöja ännu en artist i Melodifestivalen 2022. Enligt uppgifter till Aftonbladet har stjärnskottet Angelino Markenhorn, 23, som använder sitt förnamn som artistnamn, fått en plats i nästa års tävling.

Angelino har under flera år både släppt egen musik och spelat covers på Youtube, Instagram och Tiktok. I somras medverkade han på minst ett av de låtskrivarläger som arrangerades för att skriva låtar till just Melodifestivalen. Nu uppger flera källor att han är klar i tävlingen, enligt uppgift med en låt skriven av bland andra den danska låtskrivaren Thomas Stengaard, som tidigare skrivit danska Eurovision-vinnaren ”Only teardrops” och Eurovision-låtar åt Tyskland, San marino och Cypern.

Aftonbladet har tidigare avslöjat att Robin Bengtsson och Liamoo är klara för Melodifestivalen.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken


TRAMSFRANS: Varför uppfinna hjulet på nytt varje år när man ändå vet att det kommer bli Klara Hammarström, Alvaro Estrella, Ace Wilder, Wiktoria och Robin Bengtsson som står på scenen när allt är färdigt?


Publisert:

LÄS VIDARE

Två outfits i världsklass – men Anders Bagge får underkänt

Tramsfrans: Inget nytt under latinopop-solen

ÄMNEN I ARTIKELN

Klara Hammarström

Alvaro Estrella

Angelino Markenhorn

Melodifestivalen