Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Storfavoriterna om nervkaoset: ”Kan ställa till det”

Av: 

Frida Söderlund

MELODIFESTIVALEN

MALMÖ. Nerverna kan bli avgörande.

Storfavoriterna kämpar för att sätta sina nummer på scenen.

– Det är sjukt nervöst. Jag måste jobba på min röst, säger Benjamin Ingrosso.

Oddsen talar sitt tydliga språk. Det kommer att stå mellan tre bidrag under lördagens deltävling av Melodifestivalen.

För Mariette, Lisa Ajax och Benjamin Ingrosso kommer det att bli en hård kamp om finalplatserna. Alla tre har satsat stort på sina nummer för att lyfta sina framträdanden till nästa nivå. Och det kan bli nerverna som blir avgörande.

– Nerver kan verkligen ställa till det. Jag måste boosta mig själv med massa positivt nu under veckan. Inte tänka på nerverna utan göra dem till någonting positivt. För de kan verkligen ställa till det mycket, säger Lisa Ajax, 18.

”Känner press”

Under torsdagens repetitioner fick Benjamin Ingrosso, 19, kämpa med flåset när han stod på scenen för första gången. I slutet av sitt nummer, som innehåller en hel del dans, hade artisten ibland svårt att ta de allra sista tonerna och fick hämta andan ordentligt efteråt.

– Jag kommer behöva jobba på min röst. Springa på hotellrummet och sjunga samtidigt, hålla kondisen uppe, säger han.

– Jag är jättenervös, det är verkligen sjukt nervöst allting. Jag har inget sätt jag hanterar nerverna på. Jag är bara toknervös, men ibland släpper det på scenen. Men problemet är att det ibland kan ligga kvar på stämbanden och det är inte så bra. Det går inte att sjunga och vara nervös.

Känner du en press att du måste lyckas på lördag?

– Ja, lite så. Eftersom det här är Sveriges största program så har jag bara tre minuter på mig att visa vem jag är. Och då vill jag att de tre minuterna ska sitta. Då kan jag gå ut sen och veta att jag gjort mitt, säger han.

”Större press på mig”

För Mariette, 34, har träning blivit ett sätt att hantera nerverna. Även om det är andra gången hon är med i Melodifestivalen gör de sig ständigt påminda.

– Den här gången har jag större press på mig själv. Och det kan spela en ett spratt. Nervositeten är svårthanterlig ibland. Men jag måste våga lita på det jag gör. På att jag kan det här. Men vi har några rep kvar, vilket känns bra, säger hon.

För att hålla nerverna i styr har hon sett till att ta en timmes träning, varje dag. Utan undantag.

– Det har blivit mitt hål i tiden. Det ger mig kraft. Så jag känner kanske ändå lite att, även om jag är extremt nervös och nervig, så finns det ett slags lugn också i mig... Men jag är ändå kaosnervös, säger hon och skrattar.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Benjamin Ingrosso: ”Jag hittade mig själv under Let's dance”

ÄMNEN I ARTIKELN

Schlager 2017

Melodifestivalen

Benjamin Ingrosso

Lisa Ajax