Jagar Petra Marklund till Melodifestivalen

Björkman håller plats öppen för stjärnan

Christer Björkmans drömartist i Melodifestivalen: Petra Marklund.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet håller han en plats öppen för stjärnan till nästa års tävling.

– Han vill verkligen ha henne med, säger en uppgiftslämnare.

På tisdag nästa vecka ska SVT presentera nästa års låtuppställning i Melodifestivalen.

Men ännu är inte alla 28 artister klara.

Enligt Nöjesbladets källor håller Christer Björkman ett fåtal platser öppna medan han jobbar in i det sista för att övertyga drömnamn att ställa upp.

Överst på SVT:s drömlista står i år Petra Marklund.

– Efter succén med ”Händerna mot himlen” har hon varit ett namn som SVT och Christer Björkman ofta pratat om. Nu känner de att det skulle vara helt rätt tillfälle för henne att ställa upp. Hon var med i en mellanakt i år och fick se hur hela produktionen fungerar, säger en källa.

”Hon har inte tackat ja än”

En annan person nära Melodifestivalens redaktion intygar att Christer Björkman ännu håller en plats öppen för henne.

– Han vill verkligen ha Petra med. Men hon har inte tackat ja än. Christer och SVT jobbar verkligen hårt för att övertyga henne, säger en person med god insyn.

Enligt en av Nöjesbladets källor har en av diskussionerna rört om hon skulle framträda som Petra Marklund eller under sitt artistnamn ”September”.

– Hon skulle verkligen kunna få ett internationellt genomslag och bli en vinnarkandidat i Eurovision om hon ställer upp som September, men samtidigt har hon fått sina största hits i Sverige i sitt eget namn.

SVT håller artister på halster

För att kunna hålla en plats öppen för drömartister som Petra Marklund måste Melodifestivalens redaktion också hålla andra artister på halster. Flera tvingas därför vänta på sitt besked om de får vara med eller inte.

Tidigare år har vissa artister fått slutgiltigt besked sent på kvällen före presskonferensen.

En av de artister som Nöjesbladet tidigare rapporterat om skulle vara klar för tävlingen är Magnus Carlsson, men nu säger pålitliga källor att så inte alls är fallet. Magnus väntar fortfarande på besked om han kommer att få en plats i Melodifestivalen eller inte.

Publisert:

LÄS VIDARE