”Babsans” kärleksgåva till ”Fab Freddie” – efter hånet

Tog själv kontakt med Melodifestivalens sidekick

1 av 5
MELODIFESTIVALEN

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson twittrade kritiskt om Fredrik ”Fab Freddie” Svensson.

Nu gör artisten en helomvändning – och hyllar programledaren med en kärleksgåva.

– Det var lite oväntat, säger Fab Freddie till Nöjesbladet.

Fredrik ”Fab Freddie” Svensson är sidekick till Melodifestivalens programledare David Lindgren. I direktsändning har tittarna bland annat kunnat se honom utbrista ”Hodiladi”, dekorera tröjor, dela ut priser och uppträda till Beyoncé.

Under sin medverkan i programmet har han hyllats men andra har samtidigt riktat hård kritik mot upplägget. Kritikerna menar att SVT släppt Fab Freddie vind för våg utan ett tydligt manus. Samtidigt har han utsatts för näthat i sociala medier.

Fab Freddie har själv berättat för Nöjesbladet att det gick så långt att han valde att sluta läsa de elaka kommentarerna.

En av de som följt Fab Freddie i Melodifestivalen är Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson. Och även han har varit kritisk. Efter första programmet ska han ha uttryckt sina åsikter i sociala medier: ”Stackars människa, det ser ut som att han har fått låna en kappa från hon operasångerskan”.

Men Wilhelmsson, som kände sig elak, ångrade sig snart och har nu i stället valt att hjälpa programledaren.

Blev överraskad

I lördags beslutade han sig också för att kontakta Fab Freddie och erbjöd sig att designa kläder till honom.

– Jag skrev till honom och han blev jätteglad. Men han sa ”kan jag få det tills på lördag för jag har grejer till finalen?”. Jag var ju i Göteborg och gjorde Bingolotto. Vi var ju inte hemma förrän tolv på söndagsnatt och fick sätta mig och börja sy. Jag hade ju inte ens sminkat av mig. Så jag satt där så fransarna fladdrade i symaskinen mitt i natten, säger Wilhelmsson.

Fab Freddie berättar att han blev överraskad när Wilhelmsson hörde av sig.

– Det var lite oväntat. Lars-Åke hade ju kanske inte kritiserat mig, men kritiserat min insats i Mello och sågat mitt manus. Så det var lite oväntat att få frågan, säger Fab Freddie som ändå var snabb med att tacka ja.

– Jag tyckte bara det var roligt så herregud, absolut!

”Tittarna har börjat förstå mig”

Wilhelmsson beskriver hur han fått mått mejlade till sig och att han skapat ”en blå sak som han gjort som en tunika”.

– Men den tyckte Freddie nog var lite väl hysterisk. Men jag sa att det ska ju vara det. Du sprider gala och glitter och ingenting kan vara för mycket.

Fab Freddie har nu två olika utstyrslar att välja mellan, en ”lite mer galen och en mer sofistikerad”.

Wilhelmsson hoppas att de nya kläderna ska pigga upp till den kommande sändningen.

– Jag tycker killen är varm och go och han har fått så mycket skit.

Fab Freddie känner själv att vinden har vänt efter den senaste tidens kritikstorm.  

– Jag tror att i första programmet så kanske vi inte presenterade mig på ett sätt som vi borde ha gjort. Det blev mer att jag dök upp som en liten knasig figur och tittarna förstod inte mig och min roll. Det pratade vi ganska mycket om efter första programmet, säger han och fortsätter:

– Nu känns det som att jag får förhållandevis ganska mycket mer kärlek än kritik. Det känns skönt att tittarna har börjat förstå mig och vem jag är. Det finns något bakom min besatthet av glitter och schlager, skrattar han.

De möts i Andra chansen 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM