PRESENTERAS AV

Dismissed vill bryta normer – med Ola Salo

MELODIFESTIVALEN

MALMÖ. Dismissed vill utmana normerna.

Med låt skriven av Ola Salo hoppas de röra om i tv-sofforna.

– Andra ska inte kunna bestämma vem du är eller sätta reglerna för hur du ska vara, säger Tor Höglund.

1 av 3 | Foto: JIMMY WIXTROM
Dismissed.

”Hearts align” var från början tänkt till Ola Salo. Men när forna Melodifestivalvinnaren och låtskrivarkollegan Peter Kvint hade låten klar kändes det inte längre helt rätt. Låten gavs vidare till Melodifestivalgänget som placerade den hos rockbandet Dismissed.

– Jag är väldigt glad att det blev såhär. Jag insåg direkt att det här bandet kan lägga till massa extra lager till den här texten. Texten får mycket större tyngd och blir mer spännande, säger Salo.

Dismissed, som består av Tor Höglund, Johan Carlsson, Freddie Van Eijsden och Douglas Woodbridge, brinner för hbtq-rättigheter och att bryta mot normer.

– Det vi står för är rätt enkelt egentligen. Det är att alla ska kunna vara sig själva. Andra inte ska kunna bestämma vem du är eller sätta regler för hur du ska vara. Det ska vara okej att var sig själv, säger Tor Höglund.

Ola Salo: ”Ett kall”

Bandet hoppas att deras framträdande ska skapa diskussioner i tv-sofforna.

– Vissa kommer nog gilla det vi gör och andra kommer kanske inte gilla det alls. Men det viktiga är att folk pratar, säger Freddie Van Eijsden.

För Ola Salo är det viktigt att kunna lyfta andra band.

– Det är alltid kul att vara med i Melodifestivalsammanhang och jag är väldigt stolt över att vara delaktig i det här. Jag känner att det kall jag haft med mitt artisteri är att föra in mer udda artister i de folkliga salongerna. Så det är jättespännande att få fortsätta det uppdraget, fast på ett annat sätt där jag inte själv står på scenen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM