SVT jagade fler namn – David Lindgren leder ensam

David Lindgren: ”Bestämdes för bara några veckor sedan”

avAndreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

SVT jagade fler namn till Melodifestivalen in i det sista.

Först nyligen bestämdes att David Lindgren leder ensam.

– Det är bara några veckor sedan, säger han.

1 av 3 | Foto: AFTONBLADET
David Lindgren

Nöjesbladet avslöjade det för två veckor sedan: David Lindgren leder Melodifestivalen 2018.

– Jag blev imponerad faktiskt, hur gör ni? Alla har gratulerat mig sedan dess, men jag har sagt: nja, fast det är inte... det kan jag inte svara på, säger han efter att SVT offentliggjort det på sin presskonferens.

Förra året ledde han showens sex veckor ihop med Clara Henry och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Och enligt Nöjesbladets källor har SVT arbetat febrilt för att rekrytera fler profiler. David Lindgren fick första frågan i somras men först nyligen bestämdes att han rattar skutan ensam.

– Det är bara några veckor sedan, säger han.

Melodifestivalens projektledare Anette Helenius är väldigt nöjd med David som val men bekräftar att de pratat med många olika profiler.

– Vi har alltid parallella diskussioner, det har vi nu också. De flesta artister nu är uppbokade tre-fyra år framåt, vi har diskussioner med flera år om när de skulle kunna vara med, säger hon.

Hur balanseras jämställdheten med en man som ensam programledare?

– Är det något program som kan klara en ensam vit man som programledare är det Melodifestivalen, vi arbetar med mångfald ut i alla nummer. Tittar man tillbaka, när hade vi en vit ensam man senast? Det var 2010 med Kristian Luuk, man skulle kunna vända på frågan: är det inte dags för en man?

Kommer få sällskap

David Lindgren kommer dock få viss hjälp under tiden.

– Jag kommer ha lite kompisar som kommer och hälsar på. Jag kommer inte kunna göra alla öppningsakter och mellanakter, där kommer vi ta in andra.

Är det någon speciell person du vill jobba med?

– Det finns många, i somras jobbade jag med Özz Nûjen i ”Diggiloo”, honom skulle jag kunna tänka mig. Men det finns massor av tankar.

”Ser fram emot att göra det ensam”

Den nya utmaningen blir dock att hålla koll på allt en programledare behöver ha koll på.

– Jag har hand om alla moment själv och måste hitta en dynamik i det så att inte allt blir ”over the top”. Jag vill pusha mig själv och se vad jag klarar av och ser fram emot att göra det ensam, man är ju lite narcissist också.

Programledare igen, kommer du tävla mer i Melodifestivalen?

– Jag har fortfarande en dröm om att vara Sveriges bidrag i Eurovision någon gång, men då är jag kanske över 40, hur länge kan jag göra min grej med dans? Just nu så njuter jag av att slippa pressen av att skivbolag har gått in med massa pengar och så.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM