Marcus och Martinus – norska tvillingarna tävlar i Melodifestivalen

Tävlar med låten ”Air”

Artistduon från Norge är redo för svenska Melodifestivalen.

Efter att ha tackat nej upprepade gånger ska Marcus och Martinus nu tävla om att få ta sig till Eurovision med låten ”Air”.

Här är allt du behöver veta om de norska tvillingarna.

Den norska pop-duon Marcus och Martinus tävlar i Melodifestivalen 2023.

Enäggstvillingarna Marcus Gunnarsen, 20, och Martinus Gunnarsen, 20, som kommer från Trofors i Norge.

Succén med ”Elektrisk”

De började göra musik redan som små, och tävlade i norska ”Melodi grand prix junior” 2012 med låten ”To dråper vann”. Duon vann hela tävlingen och tre år senare släppte de sitt första album, ”Hei”. På albumet fanns låten ”Elektrisk” som blev en superhit i Norge och resten av Skandinavien.

Marcus & Martinus, Martinus Gunnarsen och Marcus Gunnarsen.
Marcus & Martinus, Martinus Gunnarsen och Marcus Gunnarsen.

Sedan dess har Marcus och Martinus släppt två till album och fått en stor fanskara i Europa. 2017 vann de Spellemanprisen, den norska versionen av en grammis.

Tävlade i svenska ”Masked singer”

Det är inte första gången tvillingarna uppträder i tv-rutan i Sverige. I våras vann de svenska versionen av ”Masked singer” på TV4, och i december sjöng de på Aftonbladets Svenska hjältar-gala i Stockholm.

SVT har länge haft duon på sin önskelista inför Melodifestivalen, och Marcus och Martinus har avvisat förfrågningarna flera gånger, men nu är de klara för att vara med och tävla om att representera Sverige i Eurovision song contest.

Marcus har flickvän – Martinus är singel

Marcus har sedan 1 augusti 2022 en flickvän, Nora Fossland Gartland.

I en intervju med Aftonbladet berättade Martinus att han är singel, men är glad för sin brors skull.

– Jag tycker att det är väldigt fint för Marcus att han kan ha en flickvän och det är en väldigt bra tjej, I approve. Han måste inte ha mitt godkännande, men jag godkänner det ändå

Marcus & Martinus.
Marcus & Martinus.

Marcus och Martinus tävlar med låten ”Air”

Bidraget som duon tävlar med i årets Melodifestivalen heter ”Air” och är skriven av Jimmy "Joker" Thörnfeldt, 46, Joy Deb, 44, Linnea Deb, 45, och Marcus och Martinus själva. De kommer att delta i den tredje deltävlingen i Lidköping, lördag 18 februari 20.00 i SVT och SVT Play och är sist ut i omgångens startfält.

Publisert:

LÄS VIDARE