Beskedet: Publik tillåts på Eurovision song contest i Rotterdam

Nederländska regeringen öppnar upp för 3 500 åskådare per show

Tusse Chiza deltar för Sverige i Eurovision.
Tusse Chiza deltar för Sverige i Eurovision.

Publikrestriktionerna på årets Eurovision song contest har hittills varit oklara.

Det beviljar den nederländska regeringen tävlingen att ta in publik i arenan.

Samtliga kommer behöva visa upp negativt covid-test.

Med en dryg månad kvar till Eurovision song contest i Rotterdam meddelar den nederländska regeringen att publik kommer att tillåtas på tävlingen. Det gäller både för repetitionerna, semifinalerna och finalen 18 till 22 maj i år, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Det har tidigare rått ovissheter kring om evenemangets restriktioner till följd av pandemin, och landets höga smittspridning.

”Hela världen kommer att titta på när vi tar tillbaka Eurovision song contest nästa månad. Miljoner tittar på tävlingen på tv eller online, och vi kan nu meddela att det hårda arbetet också kommer att kunna delas med en levande publik i Ahoy-arenan”, skriver arrangörerna i pressmeddelandet.

Måste visa covid-test

Tidigare i år meddelade den holländska tidningen de Telegraaf att ”Eurovision song contest” kommer att arrangeras med en begränsad publik på 3 500 platser, motsvarande 20 procent av arenans kapacitet. Detta har nu beviljats av landets regering.

Alla i publiken kommer att behöva visa upp ett negativt covid-test som inte är äldre än 24 timmar. Dessutom ska samtliga att uppmanas att testa sig fem dagar efter evenemanget. Det kommer också att råda ansiktsmask-tvång i lokalen.

Publiken planeras att få hälsofrågor via en app innan de lämnar hemmet, och om de då uppvisar symptom på covid-19 kommer de att uppmanas att stanna hemma. All publik ska vara sittande samt anlända och lämna arenan i olika tidsluckor.

Rotterdam redo för show.
Rotterdam redo för show.
Publisert:

LÄS VIDARE