Melodifestivalen

David Lindgrens ilska: ”Är att hugga sina kollegor i ryggen”

Av: 

Linn Elmervik

Cecilia Wugk

MELODIFESTIVALEN

KRISTIANSTAD. Toksågningarna har sugit musten ur honom.

David Lindgren, 35, är tveksam till om han någonsin vill leda Melodifestivalen igen.

– Om jag skulle få frågan skulle jag ta mig en funderare, säger han.

David Lindgren kunde inte hålla tillbaka ilskan efter kvällens direktsändning. På presskonferensen gav han svar på tal efter den stenhårda kritiken mot årets Melodifestival.

Tunga profiler som komikern Babben Larsson, och radioprogramledaren Roger Nordin har sågat manus och innehåll och skådespelaren Sven Melander gick så långt att han gav sig på David Lindgrens insats som programledare.

– Jag har jävligt svårt med programledare som står och skriker ut till publiken. Det är någon slags hejarklacksledare. Folk som inte är naturligt roliga som försöker vara roliga, sa han till Nöjesbladet.

”Skulle aldrig dissa en kollega”

Nu slår David Lindgren tillbaka mot totalsågningarna.

– Jag tycker det är att hugga sina kollegor i ryggen. Jag skulle aldrig själv gå ut och dissa en kollega i en tidning. Man får ju tycka hur mycket man vill själv, men vi är ju olika, säger han.

Redan förra året fick han, Clara Henry och Hasse Andersson kritik för sin insats under Melodifestivalen. I år är David Lindgren själv.

– Innan fjärde deltävlingen var det tufft. Jag kände att vad jag än gör så är det inte ”good enough”, så jag tappade arbetsglädjen och lusten.

De hårda orden har gjort honom tveksam till att någonsin leda programmet igen.

– Nja, jag tycker fortfarande om det här jobbet, jag trivs i rollen och har roligt. Men det är klart om jag skulle få frågan skulle jag ta mig en funderare. Det är mycket som ska lira, det tar ju mycket tid av mitt liv att göra en sådan här turné, säger han.

”De vill ha rampljus”

David Lindgren tror att stora delar av kritiken kommer från personer som själva vill ha uppmärksamhet.

– Om man kollar på vilka som har gjort det så känns det som att de vill ha lite rampljus själva och att det är en ganska billig och enkel väg. Jag såg själv att Sven Melander släppte biljetter till någon ny föreställning dagen efter så han ville väl ha en helsida. Det är hans sätt att göra det på. Ska jag vara ärlig så skiter jag i det.

Tar du inte åt dig?

– Jag tycker bara det är tråkigt, jag tycker det är konstigt. Jag skulle aldrig göra det mot kollegor, för rätt som det är så spelar vi i samma föreställning.

Fotnot: I Nöjesbladets tv-intervju med David Lindgren kallar han av misstag Sven Melander för Sven Wollter. Nöjesbladet har kontrollerat citatet med David, som menar Sven Melander.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

/

Melodifestivalen

LÄS VIDARE

”Jag drömmer fortfarande om att tävla i Eurovision”

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

David Lindgren