Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Bäst och sämst klädda i Melodifestivalens final

Av: 

Torbjörn Ek

Helena Trus

MELODIFESTIVALEN

Glöm trenderna i Paris och influenserna från New York.

I Melodifestivalen ställs helt andra krav för att sticka ut och fånga publikens intressen.

Med över tio års erfarenhet av schlagercirkusen har Nöjesbladets duo Tobbe & Trus full koll på vad som går hem på scenen.

Ace Wilder i Melodifestivalens final
Ace Wilder i Melodifestivalens final

Ace Wilder

Betyg: 2 av 5 plus

Trus: Det ser ut som en pyjamas, men är det någon kan bära upp det så är det Ace. Med det sagt är det fortfarande inte ok att åka till ICA i mjuskisbyxor, tycker tant Trus.

Tobbe: Ace tycks ha vaknat i panik och smått förgäves försökt hotta upp den enda outfit som inte låg i tvättkorgen: den bortglömda mysdressen från Juicy Couture eller om det är Gilly Hicks. Det gick så där.

Boris René i Melodifestivalens final

Boris René

Betyg: 2 av 5 plus

Tobbe: Boris testade lite olika jackor på finalrepetitionerna, men gick tillbaka till deltävlingens röda. Jag gillar att Boris fortsätter med färg, men jag saknar hans urstiliga kostymer från förra året.

Trus: Är lika nostalgisk som du Tobbe. Jag är helt för färgen men hade hellre sett den på en röd sammetskavaj.

Lisa Ajax i Melodifestivalens final

Lisa Ajax

Betyg: 2 av 5 plus

Trus: Alltså, kan någon förklara den här nya trenden; jackor, tröjor och tydligen regnrockar som tvunget SKA hänga ner över axlarna??? Kalla mig gammalmodig men det verkar både opraktiskt och ser allmänt slafsigt ut. Tobbe, kan du förklara?

Tobbe: Äsch, det är ju snyggt! För mig är problemet här att Lisa inte har vågat välja. Silverglittrig Britney-topp eller enorm regrocksluva à la Katy Perry eller fladderbyx-outfit. Inte alla tre, tack.

Robin Bengtsson i Melodifestivalens final

Robin Bengtsson

Betyg: 3 av 5 plus

Tobbe: Robin kanaliserar sin inre James Bond i en mycket välskräddad kostym. Men nåt annat hade vi heller inte förväntat oss och vi hade gärna blivit mer överraskade, eller hur Helena?

Trus: Ja, ska man gå på ett löpband måste det dessutom en kavaj vara oerhört opraktisk?! Men jag gillar ändå de små detaljerna som att dansarnas prickiga strumpor matchar Robins slips. Alltid något.

Jon Henrik Fjällgren och Aninia i Melodifestivalens final

Jon Henrik Fjällgren feat Aninia

Betyg: 4 av 5 plus

Trus: Jag ryser när en silvrig Jon Henrik står omringad av en stjärnhimmel á la publikens mobiler. Vår kära kollega Frida ville göra ett museiföremål av dem båda och jag kan inte annat än att hålla med, eller hur Toby boy?

Tobbe: Museum, varför inte! Jon Henrik glittrar som den vackraste vinterdagen badande i solljus. Tillsammans med Aninia får han till den perfekta känslan av naturromantik och mystik blandat med det stiligaste ur samekulturen upphöjt i kvadrat för att passa schlagerscenen.

Anton Hagman i Melodifestivalens final

Anton Hagman

Betyg: 2 av 5 plus

Tobbe: Anton har rakt av plockat looken från George Michaels ”Faith”-video i kombination med väl beprövad schlagerpoppojk-frisyr. Men salig Wham-stjärnas skor är aningen svåra att fylla trots att han fått tajtare byxor sen deltävlingen.

Trus: Ja, det gillar du va Tobbe? Anton är som en korsbefruktning av George Michael och Anton Ewald. Vi har sett detta förr.

Mariette i Melodifestivalens final

Mariette

Betyg: 3 av 5 plus

Trus: Även om hennes vita helkroppsoutfit egentligen inte gör något vidare väsen av sig gör Mariette den alldeles speciell bara genom hennes otroligt närvarande närvaro.

Tobbe: Mariette har gjort 100 situps om dagen och skapat årets superkropp i Melodifestivalen. Givetvis ska hon då visa upp den i årets snyggast skurna urringning. Snyggt. Men safe.

FO&O i Melodifestivalens final

FO&O

Betyg: 2 av 5 plus

Tobbe: FO&O:s budget tycks vara hårt ansträngd och nu har grabbarna letat längst in i sina egna garderober för att hitta en ny scenoutfit. Där hittade de lekkläder från högstadiet.

Trus: Klädbytet gör varken till eller från för numret, så länge Oscar Enestad fortsätter sin boy band-tolkning av Farrah Fawcett-frippa så är jag nöjd.

Nano i Melodifestivalens final

Nano

Betyg: 1 av 5 plus

Trus: Innerlighet kommer utan distraktioner. Nano levererar den rätta känslan oavsett om han bär mocka eller plastsäck. Med det sagt vet jag att Tobbe vill dra ner betyget till ett minus, eller hur?

Tobbe: Exakt så. Nanos mockajacka säljs på utförsäljning till 70% rea just nu. Japp, det stämmer faktiskt. Ett kap för den som vill vara vardagsstilig på väg till häng med polarna. Men det här är Melodifestivalen. Vi ställer lite högre krav här.

Wiktoria i Melodifestivalens final

Wiktoria

Betyg: 3 av 5 plus

Tobbe: Så här tar man en Melodifestivalscen! Wiktorias självförtroende växer flera meter med den kaxiga och sexiga byxdressen.

Trus: Tack och bock för att Wickan bytte ut studentdräkten till något som faktiskt framhäver den hon är. Ett vackert och begåvat popunder vars karriär vi bara sett början på.

Benjamin Ingrosso i Melodifestivalens final

Benjamin Ingrosso

Betyg: 2 av 5 plus

Trus: Kombon T-shirt och byxa har vi sett på otaligt många popsnören i Mellon. Gillar Benjis lite mer vuxna, kashmirfest i pastell. Det enda jobbiga är att hans nya stil andas italienska Positano och gör att jag desperat längtar efter semestern.

Tobbe: Benjamin har bytt scenkläder från sin deltävling. Men det märker ingen. Det känns fortfarande som att han och polarna på scenen är på väg till en torsdags-after work. Det här är Melodifestivalen, Ingrosso. Ansträng dig lite.

Owe Thörnqvist i Melodifestivalens final

Owe Thörnqvist

Betyg: 4 av 5 plus

Tobbe: Grand ol’ man Owe har haft 87 år på sig att hitta rätt i schlagerdjungeln. Och ikväll vet gammal bäst. En glitteruppgraderad smoking är faktiskt det enda rätta när man bjuder på korvboogie 2017!

Trus: Och för att inte tala om korven, KORVEN, körven med bröd som han har med sig på scenen. Den till smoking och solglajjor är en kombination som inte går att hitta någon annanstans än i schlagern. Älskar körven, om det inte framgick.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

/

Schlager 2017

LÄS VIDARE

Bäst och sämst klädda artisterna i Melodifestivalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Schlager 2017

Melodifestivalen

Owe Thörnqvist

Boris René

Jon Henrik Fjällgren

Robin Bengtsson

FO&O, fd The Foo och The Fooo Conspiracy