Eurovision exporteras till USA

Christer Björkmans nya prestigeuppdrag – ska ta tävlingen över Atlanten

Christer Björkman.
Christer Björkman.

TEL AVIV. Christer Björkman tar Eurovision song contest till USA.

Under namnet American song contest väntas tävlingen äga rum under 2021, enligt uppgifter till Nöjesbladet.

– Jag har inga kommentarer utan hänvisar till presskonferensen i morgon, säger Lili Assefa som driver PR-byrån som ska lansera tävlingen.

Christer Björkman, 61, får ett nytt prestigeuppdrag, enligt uppgifter till Nöjesbladet.

Den svenska schlagergeneralen, som de senaste åren också varit tävlingsproducent för Eurovision song contest, kommer att ta den populära europeiska tävlingen till USA.

PR-byrån Assefa Communication har bjudit in utvalda medier till en presskonferens på den svenska delegationens hotell här i Tel Aviv för att i morgon presentera satsningen.

Kan äga rum 2021

Tävlingen, som kommer att få namnet ”American song contest”, ska enligt uppgifter till Nöjesbladet för första gången gå av stapeln 2021.

”Vi har glädjen att bjuda in er att delta vid presskonferensen för American song contest i närvaro av Christer Björkman, Anders Lenhoff och Dave Goodman EBU” står att läsa i den kortfattade inbjudan.

Anders Lenhoff är en erfaren tv-producent som tidigare bland annat har producerat Melodifestivalen och även varit inblandad i de senaste årens Eurovison song contest. Dave Goodman är Eurovision-arrangören EBU:s presstalesperson för tävlingen.

När Nöjesbladet når Lili Assefa, som är chef för PR-byrån som skickat ut inbjudan till presskonferensen är hon kortfattad:

– Jag har inga kommentarer utan hänvisar till presskonferensen i morgon, säger hon.

Björkman fortsätter med Mello

Christer Björkman har tidigare meddelat att han ska fortsätta som producent för Melodifestivalen fram till 2021. Enligt Nöjesbladets uppgifter kommer Björkman att ha en framträdande roll i produktionen av storsatsningen American song contest, men det ska inte påverka hans uppdrag i Melodifestivalen.

Eurovision song contest har de senaste åren blivit allt mer populär i USA och bland annat sänts i kabeltvkanalen Logo. Hollywoodstjärnan Will Ferrell håller också på att producera en film om musiktävlingen för Netflix räkning och ett produktionsbolag är på plats i Tel Aviv för att filma scener till den kommande filmen.

Missa inte en enda viktig Eurovisionnyhet - följ ”Vi som älskar schlager” för absolut bästa kollen

Publisert:

LÄS VIDARE