Charlotte Perrelli om utseendehånen genom åren: ”Illa till mods”

Berättar i ”Stjärnorna på slottet”

Charlotte Perrelli har blivit hånad för sitt utseende flera gånger under sin karriär.

I ”Stjärnorna på slottet” berättar artisten om hur de sårande orden tog på henne.

– Det gick så långt att mamma och pappa flyttade från Hovmantorp.

I säsongsavslutningen av ”Stjärnorna på slottet” är det Charlotte Perrelli, 46, som står i centrum.

Schlagerstjärnan berättar bland om hur hårt det tog på henne att bli påhoppad för sitt utseende efter Eurovision-vinsten 1999, något hon också har pratat om tidigare.

– Något som fick mig att bli väldigt illa till mods var en krönika som skrevs av Linda Skugge, ”varför vill du se ut som en Playboy-brud med kuksugarmun”, på löpet som tapetseras överallt i hela Sverige. I Hovmantorp utanför Ica där mamma och pappa bor i det lilla samhället. Det tycker jag var extremt jobbigt. Det gick så långt att mamma och pappa flyttade från Hovmantorp, säger hon i programmet.
 
NYHET! TÄVLA MED AFTONBLADET NÖJE I SCHLAGER MANAGER: Utmana familj och vänner - tävla här!
 

”Väldigt mager tjej”

Under Eurovision 2008 blev hon utseendehånad igen, samtidigt som hon bakom kulisserna genomgick ett uppslitande skilsmässa med exmaken Nicola Perrelli.

– Egentligen ser jag bara en väldigt, väldigt mager tjej som mådde dåligt, säger hon i programmet om hur det är att se tillbaka på den tiden.

Charlotte Perrelli berättar i ”Stjärnorna på slottet”.
Charlotte Perrelli berättar i ”Stjärnorna på slottet”.

Hånades – hade precis gjort skrapning

Även när Charlotte Perrelli medverkade i Melodifestivalen 2017 blev hon påhoppad för sitt utseende, berättar hon.

– Vid ett av tillfällena när jag fick ett missed abortion, då hände det en måndag. På torsdagen skulle jag åka ner till Göteborg för att vara med i Melodifestivalen. Jag hade gjort skrapning tre dagar innan jag åkte ner. Jag var ganska rund, jag hade börjat lägga på mig, för jag hade gått lite längre den gången. Då fick jag kritik för att jag var för tjock, så klart. ”Kunde hon inte bara ha deffat ner sig när hon kommer tillbaka här och ska vara med, kunde hon inte vara lite snygg”. Då och där är man redan känslomässigt helt förstörd.

Eurovision 2008 (till vänster) och Melodifestivalen 2017 är bara två av de tillfällen då Charlotte Perrelli blivit utseendehånad, fast av helt motsatta anledningar.
Eurovision 2008 (till vänster) och Melodifestivalen 2017 är bara två av de tillfällen då Charlotte Perrelli blivit utseendehånad, fast av helt motsatta anledningar.

Hon fortsätter.

– Jag tänker någonstans så här, att man inte kan döma folk som inte vet. Man får ha större hjärta än vad man kanske egentligen kan och bara tänka att ”de förstår inte”.

”Duger aldrig”

Shima Niavarani säger att det hela känns typiskt ” för man duger aldrig riktigt som kvinna”.

– Antingen är man för obrydd, eller så är man för snygg, eller så är man för tjock, eller så är man för smal. Man får aldrig vara typ en person som har en talang eller ett driv, utan då ska man alltid vara ett utseende, säger skådespelaren.

I avsnittet avhandlas Charlotte Perrellis långa karriär i kronologisk ordning, med bland annat de unga dansbandsåren, bråket med Bert Karlsson, och hur hon och maken Anders Jensen drabbades av tio missfall och missed abortions.

Säsongsavslutningen av ”Stjärnorna på slottet” sänds lördag 20:00 och finns på SVT Play.

Publisert:

LÄS VIDARE