Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Babben dissar låten – vill hjälpa Melodifestivalen

”Jag skäms fortfarande”

Av: 

Rebecka Ljung

Andreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

Melodifestivalens öppningslåt om Skåne fick Babben Larsson att skämmas.

Nu erbjuder komikern SVT sina tjänster.

– Jag skämdes från början till slut, säger Larsson.

Innan Melodifestivalen 2017 nådde Malmö i Skåne, specialskrev Hasse ”Kvinnaböske” Andersson den jazziga låten ”Jag är en skåning”.

Programledartrion bjöd Mellopubliken på rim som: ”Han är en skåning/som äter håning” och ”… i min plånbok bär jag på en bild – är det min fru? Det kunde man ju tro, men nej, det är Timbuktu/För han är skåning”.

Babben: ”Har inte hämtat mig”

Kvinnaböskes Skåne-hymn får blandad respons. I sociala medier dissas både låten, Skåne och låtens bild av Skåne.

”Jag har ännu inte hämtat mig från Skaune-låten. Har mycket att göra men anmäler mig ändå till de frivilliga textskrivartrupperna”, twittrade Barbro ”Babben” Larsson direkt efter numret.

När Nöjesbladet når komikern är hon fortfarande tagen av hur dålig hon tycker att låten var.

Har du hämtat dig nu?

– Nej, det har jag inte. Jag har inte hämtat mig. Jag skämdes från början till slut och jag skäms fortfarande. Jag tyckte synd om dem, säger Babben Larsson.

Komikern och skådespelaren, som turnerar Sverige med föreställningen ”Expedition Babben”, minns Sanna Nielsens och Robin Paulssons Alicia Keys-klingande om Åkarp i Melodifestivalen 2015. Den tyckte hon var riktigt bra.

– Så det går ju att göra det bra. De testar väl nåt nytt i år, och det är nog inte så jäkla lätt att hoppa in i det där cirkusen och få till det. Jag har själv gjort dåliga saker på tv, så jag ska inte kasta första stenen, men… De får kämpa på.

I sin tweet erbjuder en oimponerad Babben SVT sina tjänster.

Vill du jobba med Melodifestivalen på riktigt?

– Haha! Jag tror inte de hör av sig. Jag tror att de har alla texterna skrivna redan. Jag hoppas de har sån framförhållning. Men visst, om de behöver en text skriven eller två, så kan de höra av sig.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson har hört om kritik mot manuset. Han ser inget problem.

– Jag tycker vi har trevliga manus, jag kan inte förstå det, men som med allt är smaken som baken – delad. Några tycker det är bra och några tradigt.

Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, tror att tittarna behöver vänja sig.

– Nu är det inte tre renodlade komiker som står på scenen … Det är kanske lätt att jämföra med det och ha en annan förväntan, men jag tycker att det är ett bra manus. Jag tror att tittarna behöver vänja sig vid vilka våra programledare är, säger Anette Helenius.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Jag har ännu inte hämtat mig från Skaune-låten.. Har mkt att göra men anmäler mig ändå till de frivilliga textskrivartrupperna. #melfest
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

/

Schlager 2017

LÄS VIDARE

Danny skrev piktext om Molly Sandén till Mello – ändrade sig

ÄMNEN I ARTIKELN

Schlager 2017

Melodifestivalen

Babben Larsson

”Kvinnaböske” Hasse Andersson