PRESENTERAS AV

Hasse Andersson vill inte säga ”fuck”

avFrida Söderlund

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE
Hasse Andersson, Clara Henry och David Lindgren.

Melo-fucking-difestivalen fortsätter!

Men Hasse Andersson kommer inte använda tävlingens nya modeord.

– Det är för mig fullständigt främmande. Jag tillhör en generation som fick lära mig att det inte är något man säger, säger han.

Ja, han var med när han själv, Clara Henry, 22, och David Lindgren, 34, öppnade den första deltävlingen av Melodifestivalen med orden: ”det här är Melo-fucking-difestivalen”. Något som upprörde en och annan hemma i stugorna.

Och vecka två passar Lisa Ajax, 18, på att ta den nya trenden till en ny nivå genom att säga ordet ”fuck” inte mindre än elva gånger i sin låt.

Något som får Hasse Andersson, 69, att konstatera att ordet är ett ”modeord bland unga”.

– Jag vet ju vad ordet betyder. Jag har tillbringat mycket tid i USA, så jag vet vad fuck betyder och därför använder jag det inte offentligt, säger han.

– Hasse säger knulla i stället, säger Clara Henry.

– Nej! Inte ens det säger jag, säger han och skrattar.

”Främmande”

Andersson konstaterar att det skulle ta emot att själv använda ordet.

– Det är för mig fullständigt främmande. Jag tillhör en helt annan generation. Vi fick lära oss att det inte är något man säger. Det är sånt som är privat och som man håller för sig själv, säger han.

– Men det är som med allting. Allting ska användas med sans och måtta, håller man på med ett ord hela tiden så förlorar det sin kraft. Man vattnar ur språket.

Så när du behöver använda ordet ”fuck” sen så kommer ingen att lyssna?

– Precis...

– Monica kommer lyssna, säger David Lindgren och skrattar.

Monica Forsberg är Hasse Anderssons fru sedan många år tillbaka. Men trots det, och trots den nya ”fuck”-festen som hittat in på nästa sändningstid, så får ordet får inte följa med hem.

– Om jag skulle bli van med det ordet så skulle det vara fullkomligt omodernt vid det laget. Men så är det. Var och en har sitt språk, säger han.