Alcazar lägger ner

Avrundar bandets historia efter 20 år – med avskedsturné och den officiella Europride-låten

Alcazar splittras.

Efter 20 år som grupp lägger bandet ner – och avslutar med en avskedsturné i höst.

– Vi skall dansa natten lång, som om morgondagen inte fanns, då är vårt mission completed, hälsar Tess, Lina och Andreas i ett uttalande.

Den svenska discotrion Alcazar har beslutat sig för att gå skilda vägar.

Bandet, som firar 20 år som grupp i år, tar avsked av fansen genom en sista turné i höst. Dessutom gör man också den officiella låten till årets Europride-festival som äger rum i Stockholm och Göteborg i augusti i år.

Låten ”In the name of love” släpps idag och finns redan nu tillgänglig på streamingsajter.

Omarbetad version av ratade Melodifestival-bidraget

I höstas ratade Christer Björkman discotrion och ville inte ha dem med i Melodifestivalen 2018. Enligt uppgifter till Nöjesbladet är den nya singeln, ”In the name of love”, en omarbetad version av den låt som Alcazar velat tävla med i Melodifestivalen.

– Det har varit 20 år av hjärta, smärta, utmaningar, erövringar, Melodifestivaler och allt annat som hör livet till. Idag är vi bättre, starkare och har det roligare än någonsin. Vi har ett glädjens år framför oss, det är Alcazars 20-års jubileum och det finns inga vi hellre vill fira med än alla fantastiska Alcastars där ute. Det är också vår chans att personligen tacka alla fans, gamla som nya. Vi skall dansa natten lång, som om morgondagen inte fanns, då är vårt mission completed, hälsar bandmedlemmarna i ett uttalande.

Turnépremiär i Halmstad

Alcazar bildades 1998 och fick 2000 en världshit med ”Crying at the discoteque”, då med Andreas Lundstedt, 45, Tess Merkel, 47, och Annika Kjærgaard, 46, som medlemmar. I december 2002 gick även Magnus Carlsson, 43, med i gruppen. Kvartetten tävlade i Melodifestivalen 2003 med ”Not a sinner nor a saint” och 2005 med ”Alcastar” innan de tog en paus. När bandet återförenades 2007 hade Kjærgaard och Carlsson hoppat av och ersatts av Lina Hedlund, 39.

Därefter har de tävlat ytterligare tre gånger i Melodifestivalen, 2009 med ”Stay the night”, 2010 med ”Headlines” och 2014 med ”Blame it on the disco”.

2015 hade Alcazar premiär för sin hyllade krogshow ”Disco defenders” på Rondo i Göteborg och föreställningen sattes också upp för utsålda hus på Hamburger Börs i Stockholm och turnerade runt Sverige.

Höstens avskedsturné har premiär den 5 oktober i Halmstad.

Publisert:

LÄS VIDARE