Méndez har skulder på 206 000 kronor till Kronofogden: Visste inte

”Kommer självklart att kolla upp detta”

Mendez stora skatteskuld: "Jag visste ingenting" 00:51

avAndreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

KRISTIANSTAD. Han är storstjärna i Chile.

När Méndez kom hem till Sverige uppdagades skulder till Kronofogden på över 200 000 kronor.

– Det är jädrigt skumt. Man blir ju orolig såklart, säger han.

Leo Méndez, 42, lämnade Sverige för Chile på grund av Melodifestivalen.

De senaste åren har han bott i barndomsstaden Valparaíso där han och hans familj blivit stora och omskrivna tv-profiler i och med egna realitysåpa ”Los Méndez”. Men nu har artisten återvänt till Sverige och tävlar i årets upplaga av Melodifestivalen. Då uppdagas också att han har skulder till Kronofogden på 205 833 kronor, något Expressen var först att rapportera om.

Färska skulder

Enligt Nöjesbladets undersökningar rör det sig om totalt 36 skulder däribland fyra skatteskulder på totalt 185 658 kronor. Det är skulder från 2013 och framåt, den senaste från förra året.

För Méndez själv kommer uppgifterna som en överraskning för honom. Han har bott i Chile de senaste åren och vet inte vad som hänt.

”Riktigt skumt”

– Vi ska kolla in det där, jag har inte varit i Sverige på tio år så det där låter jädrigt skumt. Riktigt skumt. Vem har jag jobbat för? Jag önskar jag kunde säga mer, men självklart ska vi lösa det om det är pengar som inte betalats.

Har någon hunnit kolla på det här?

– Nej, på måndag får vi kolla upp det. Man blir ju orolig såklart.

Méndez gick vidare till Andra chansen i sin deltävling i Malmö och kommer i morgon att duellera mot Sigrid Bernson från arenan i Kristianstad med sin låt ”Everyday”.

1 av 2 | Foto: Peter Wixtröm
Mendez.
De möts i Andra chansen 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM