PRESENTERAS AV

Smaklöst att ta på sig en städrock på scenen

Nöjesbladets Tobbe Ek och Frida Söderlund sätter betyg på kvällens outfits

avFrida Söderlund, Torbjörn Ek

1 av 7 | Foto: Jimmy Wixtröm
Mariette Hansson i Melodifestivalen 2017

Glöm trenderna i Paris och influenserna från New York.

I Melodifestivalen ställs helt andra krav för att sticka ut och fånga publikens intressen.

Med sammanlagt 17 års (12+5) erfarenhet av schlagercirkusen har Nöjesbladets Tobbe Ek och Frida Söderlund full koll på vad som går hem på scenen.

Foto: Jimmy Wixtröm
Mariette Hansson i Melodifestivalen 2017

Mariette

Tobbe: Mariette har gjort 100 situps om dagen och skapat årets första superkropp i Melodifestivalen. Givetvis ska hon då visa upp den i årets snyggast skurna urringning. Snyggt. Men safe.

Frida: Det finns en sak man alltid, alltid älskar med Mariette. Och det är att hon aldrig försöker vara någonting annat än sig själv. Jag vill skicka bodyn raka vägen till Eurovision!

Foto: Jimmy Wixtröm
Roger Pontare i Melodifestivalen 2017

Roger Pontare

Frida: Än i dag minns jag ”Silverland”-dressen från 2006. Det finns ingen som Pontare men trots broderierna, färgerna, mössan, skorna och fjädrarna känner jag ändå, ÄNDÅ, att det är lite... safe. Något saknas. Kanske är det speglarna som bländade mig för 11 år sedan.

Tobbe: Pontare är originalet. Det är Gandalf som är kopian. Bara Roger kan kombinera MC-knutte-skägg med shaman-utstyrsel och ta med sig en väska att ha snuset i upp på scenen. Och komma undan med det!

Foto: Jimmy Wixtröm
Etzia i Melodifestivalen 2017

Etzia

Tobbe: Vitt brukar vara alldeles för safe, men inte i en så här läckert mönstrad catsuit. Det är schlagerglittrigt och lagomsexigt och det känns helt galet att Etzia blev mamma tidigare i höstas. Snyggast ikväll!

Frida: Jag håller med! Ni vet den där känslan man kan få när man bara vill springa fram till någon, gå ner på knä och böna och be om att få personens outfit? Den fick jag när Etzia kom ut på scenen. Hon går inte att slita ögonen från.

Foto: Pontus Orre
Allyawan i Melodifestivalen 2017

Allyawan

Frida: Nä, men... det här var ju tråkigt. Precis som min kommentar. Över till Tobbe.

Tobbe: Men alltså. Allyawan måste ha blandat ihop sina outfits. Det här är sunkkläderna du drar på dig dagen efter, när du motvilligt och med sprängande huvudvärk skyndar dig ut för att köpa bakis-pizza och för allt i världen hoppas att du inte springer på nån på vågen som du känner.

Foto: Jimmy Wixtröm
Dismissed i Melodifestivalen 2017

Dismissed

Tobbe: Dismissed vill bryta normer. Men det här blir bara trist, och lämnar inget som helst avtryck. Sorry killar, det enda som provocerar är det smaklösa valet att ta på sig en städrock på scenen.

Frida: Jag vill älska det, men så gör jag inte det och det gör en ju jäkligt frustrerad. Jag fattar grejen att de behöver vara individuella i sina uttryck för att lyfta sitt budskap, men hade de synkat sina outfits hade käftsmällen varit hårdare, roligare och definitivt mer Melodifestivalen.

Foto: Pontus Orre
Lisa Ajax i Melodifestivalen 2017

Lisa Ajax

Frida: Nej, det här blir bara tok. Det är som att Lisa valt ut sina tre absoluta favoritplagg i garderoben och satt ihop dem. Inte för att de passar ihop, utan för att hon bara inte kan låta bli. Det hade kunnat bli en fullträff, men nu blir det bara en utebliven wow-effekt och inte så mycket mer.

Tobbe: Jag håller med Frida. Silverglittrig Britney-topp eller enorm luva i tyll(?!) à la Katy Perry eller fladderbyx-outfit. Man kan faktiskt inte få allt, Ajax, nästa gång måste du våga välja.

Foto: Jimmy Wixtröm
Benjamin Ingrosso i Melodifestivalen 2017

Benjamin Ingrosso

Tobbe: Det känns som att Benjamin och polarna på scenen är på väg till en torsdags-after work. Det här är Melodifestivalen, Ingrosso. Ansträng dig lite.

Frida: Ja, det här är classy och säkert och det kan ju låta smart, men i det här sammanhanget blir det raka motsatsen. Det blir intetsägande. Nu ska man inte säga att någon ska vara som någon annan, men för Benjamin hade Danny/Saade-stilen funkat: att använda en färg genomgående i hela outfiten. Så, kan någon photoshoppa byxorna lila, please?

ARTIKELN HANDLAR OM