PRESENTERAS AV

De tävlar mot varandra i Andra chansen

Så blir duellerna i Linköping

avLouise Åström

1 av 4

Storfavoriten Loreen möter Anton Hagman.

Även en idolduell kommer att äga rum i Andra chansen i Linköping när Axel Schylström möter Lisa Ajax.

– Jag vet att ni vill ha ett tigervrål men jag önskar henne lycka till, säger Axel Schylström i Nöjesbladets livesändning.

Om en vecka är det dags för Andra chansen. Den sista utposten i Melodifestivalen innan den stora finalen i Friends Arena den 11 mars. Till skillnad från delfinalerna där alla bidrag tävlar mot varandra möts bidragen i andra chansen istället i dueller.

Precis efter att den sista deltävlingen i Skellefteå avslutats visade mellogeneralen Christer Björkman upp en tavla med post-it lappar där han avslöjade hur duellerna kommer att se ut.

– Den är så otroligt analog men jag älskar de här små. Man får en känsla när man håller på med post it-lappar, säger han i Nöjesbladets livesändning.

Så ser duellerna ut

Nästa lördag möts FO&O och Det vet du, Axel Schylström och Lisa Ajax, Boris René och Dismissed samt Loreen och Anton Hagman.

Det faktum att storfavoriten Loreen inte gick direkt till final upprörde många tittare. Björkman tror dock att Loreens låt kan gynnas av att delta i andra chansen.

– Den här låten tror jag faktiskt bara mår bra av att ta ett varv i andra chansen. Hon är väldigt tydlig med sin vision. Det här är ett konstverk som hon presenterar och jag tror att den tjänar på att höras en gång till.

Idolerna gör upp

Märkbart är att Axel Schylström möter Lisa Ajax i duell två. Båda två har tidigare medverkat i tv-programmet Idol.

– Jag vet att ni vill ha ett tigervrål men jag önskar henne lycka till. Alltså, hon är fantastisk och det sätter press på mig att jag måste göra mitt bästa, säger Axel Schylström i Nöjesbladets livesändning.

Det vet du verkar inte vara helt nöjda över att få möta FO&O i sin duell. På Instagram har Johan Gunterberg, medlem i Det vet du, laddat upp en bild på de båda grupperna och skrivit:

”Hmmm....”.