Melodifestivalen

Hanna Ferm glänser mest i ett skumt och ludet Malmö

Av: 

Markus Larsson

MELODIFESTIVALEN

MALMÖ. Tack vare Hanna Ferm har årets upplaga av Melodifestivalen fått sin slogan:

La di da di da di daa.

Och hur började din dag?

Tackar som frågar.

Under hotellfrukosten i morse stod en grön plyschdrake som pratade tyska före mig i kön till kaffeautomaten. Anledningen till det är att det pågår ett internationellt Furrykonvent i Malmö:

NordicFuzzCon 2020: Furovision

”Jag vet inte vad jag ska säga”

En Furry är någon som gillar att klä ut sig till olika luddiga djur och sagoväsen. Området vid vårt hotell ser ut som musikalen och filmen ”Cats”. Det stryker runt ludna svansar i varenda gränd runt Lilla torget.

Bland aktiviteterna under Furovision märks framför allt ”Cats and boxes”. Tävlingen går ut på att klä ut sig till katt och riva sönder kartonger med tassarna.

Jag vet inte vad jag ska säga. Mjau? Helt fantastiskt.

Att NordicFuzzCon 2020 pågår samtidigt som Melodifestivalen är ett sådant lyckligt sammanträffande att huvudet exploderar. Det kan inte bli roligare. Det är över. Kan dra så många paralleller mellan exempelvis Furovision och Eurovision att hjärnan rycker Bagheera i rumpslipsen och checkar ut.

”Roligare om ett gäng Furries ställde upp i Melodifestivalen”

Det finns ju en del bidrag i Malmö som haft större chanser att gå vidare i ”Cats and boxes” än i Melodifestivalen. Nanne Grönvall hade antagligen bara behövt döpa om sin låt till ”Catpool karaoke” för att vinna en päls.

Samtidigt hade det säkert varit roligare om ett gäng Furries ställde upp i Melodifestivalen i stället för de riktiga deltagarna. Bättre tv, helt enkelt. Vill man se Ellen Benediktson och Simon Peyron sjunga balladen ”Surface” eller två kärlekskranka luddigheter jama samma låt?

Ingen behöver svara. Det var en retorisk fråga.

”En stark Lady & Lufsen-potential”

Sista deltävlingen i Malmö går att sammanfatta med två fraser: ”La di da di da di daa” och ”wo-hoo”. Det är de återkommande krokarna i Hanna Ferms ”Brave”. De fastnar i örat på en sekund och lossnar inte förrän nästa julvärd på SVT presenteras. Meningen är att Ferm ska kliva in, ställa skåpet och göra livet surt för Anna Bergendahl och Dotter i finalen.

Inget är säkert, men det borde inte bli några problem. Jämfört med ”Brave” är de flesta i Malmö lössvansar. Det sa många om Felix Sandman i Linköping också, men kom igen.

Bakom henne har Frida Öhrn gjort de överlägset starkaste repetitionerna och kan rufsa till spelbolagens odds. Den redan nämnda balladen ”Surface” kan ha en stark Lady & Lufsen-potential. Det återstår även att se hur långt Victor Crone kan bära sin Avicii-rodeo.

Resten kan gå vidare till Furovision.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Hanna Ferm

Victor Crone

Ellen Benediktson