Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

John Lundviks kör får egen låt i Mello

Nöjesbladet avslöjar: The Mamas tävlar nästa år

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Från bakgrunden till rampljuset: The Mamas tävlar i Melodifestivalen.

Enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare tar John Lundviks kör plats i nästa års tävling – men utan gruppens grundare.

– Ja, det är som en trio de kommer tävla i Mello, säger en källa med god insyn.

De sattes ihop som en superkör för att stötta John Lundvik, 36, i Melodifestivalen och ge tyngd åt gospeltonerna med sina kraftfulla röster. Loulou Lamotte, 38, Ashley Haynes, 32, Paris Renita, 54, och Dinah Yonas Manna, 38, lyftes snart fram på scenen och under Eurovision song contest i Tel Aviv i maj fick de nästan lika mycket uppmärksamhet som den svenska artisten.

”Soulfunk”

Nu kan Nöjesbladet avslöja att kören The Mamas tar det definitiva steget ut i rampljuset genom att nästa år tävla i Melodifestivalen på egen hand.

– Ja, de ska tävla. Låten går lite åt soulfunk-hållet, säger en av Nöjesbladets uppgiftslämnare.

Att The Mamas satsar på egen hand är ingen nyhet för dem som följt dem efter Melodifestivalen-succén. Redan efter Melodifestivalsegern skaffade de sig konton i sociala medier och ett bokningsbolag. När John Lundvik turnerade under hösten lyftes kören också fram när turnén marknadsfördes som ”John Lundvik featuring The Mamas” och i december gör The Mamas också egna julkonserter på Maximteatern i Stockholm tillsammans med ett sexmannaband.

Blir trio

Dock blir det inte alla fyra originalmedlemmarna som tävlar i Melodifestivalen nästa år. Körens grundare Paris Renita valde inför julkonserterna att lämna gruppen.

”Vår grundare, syster och med-mamma har valt att kliva av från gruppen efter oktoberturnén på grund av att hennes egna soloengagemang krockar med The Mamas kalender”, skrev gruppen på Instagram i slutet av augusti.

”The Mamas kommer att fortsätta i Paris anda och vi ser verkligen fram emot vårt nästa kapitel som en trio”.

Flera av varandra oberoende källor bekräftar för Nöjesbladet att det som i Instagraminlägget beskriv som ”nästa kapitel” nu alltså involverar ett tävlingsbidrag i Melodifestivalen.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Fick inte ledigt för Mellon – sa upp sig från jobbet

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Loulou Lamotte

Eurovision song contest

John Lundvik