Biljettfusket: Sålde samma platser till flera i Melodifestivalen

Henrik blev lurad: ”Det kändes ju jäkligt surt”

1 av 2 | Foto: Privat
Henrik Rosenkvist.
MELODIFESTIVALEN

KRISTIANSTAD. Ett annat par hade samma platser som Henrik och Karolina i Melloarenan.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet har en man upprepat sålt kopior av samma biljetter till flera personer.

– Det kändes ju jäkligt surt, säger Henrik Rosenkvist.

Henrik Rosenkvist och sambon Karolina  Nilsson bor strax utanför Kristianstad och hade laddat för att se Andra chansen i går. 

Men när de slagit sig ner på sina platser i arenan i går dök ett annat par upp; med samma biljetter.

– Det kändes ju jäkligt surt. Sidan vi köpte på verkade reko och sålde biljetter till alla möjliga konserter så det kom som en jäkla överraskning, säger Henrik.

Betalade överpris

De tog kontakt med personal på plats i arenan och fick hjälp att lösa situationen.

– Det fanns biljetter kvar så vi enades om att köpa varsin ny biljett för 650 kronor styck och ta varsin av de vi redan köpt.

Biljetterna de lurats på betalade de 1 000 kronor styck för.

Enligt uppgift till Nöjesbladet känner personal som jobbar för arrangören Live nation och Blixten igen namnet på den aktuella andrahandssäljaren (alltså inte Henrik, reds anm) väl. Mannen hade ändrat namn på pdf-biljetterna och dolt biljettpriset så att andrahandsköparna inte skulle se att de betalat för mycket.

– Vi har problem med många andrahandsförsäljare som säljer till högre priser men i det här fallet är det snarare bedrägeri eftersom han sålde samma biljetter flera gånger, säger Kim Halling, presskontakt på Live Nation.

Utbrett problem

Hon menar att det inte finns någon bra lösning för att komma åt fallen eftersom biljetterna först registreras i arenan.

– Vi förstår ju frustrationen när man inte lyckas köpa biljetter, och blir man utan får man försöka kolla upp parten man köper av och vara medveten om att man riskerar att bli lurad och självklart anmäla till polisen om man blir utsatt för bedrägeri.

Problemet är utbrett och Nöjesbladet har de senaste åren skrivit flera artiklar om bluffar på sajter för andrahandsbiljetter.

– Vi hänvisar alltid till auktoriserade försäljare, för Melodifestivalen är det Ticketmaster. Men så länge fler vill gå än det finns plats för i arenan är tyvärr risken stor att det finns andrahandsförsäljare som lurar fans med falska biljetter.

Se vilka som vunnit melodifestivalen flest gånger 00:56
ARTIKELN HANDLAR OM