Mariette storfavorit – får åtråvärda sista startnumret

Här är startordningen i Melodifestivalen 2018

avTorbjörn Ek

1 av 2
Mariette.

Sigrid Bernson öppnar – och Mariette Hansson går ut allra sist.

Nu har startordningen i Melodifestivalen 2018 avslöjats.

Mariette Hansson får leva med favoritskapet i Melodifestivalen 2018.

Sedan artisterna presenterades i december har hon flitigt förekommit i förhandssnacket och nu förstärks det ytterligare efter att SVT och Christer Björkman presenterat startordningen i årets tävling.

För Mariette Hansson är den artist som fått den eftertraktade, men också fasade, startnummer 28. Hon kommer att tävla som sista bidrag i den sista deltävlingen med låten ”For you”.

– Det är Jörgen Elofsson som har skrivit och som också debuterar som låtskrivare. Det är väldigt modern pop, bara. Det är det hon gör. Det är en bra låt. En bra låt är en bra låt, säger Christer Björkman i en livesändning på Melodifestivalens Facebooksida.

Favoritskap – med risk för fiasko

Förra året gick Loreen ut sist med sin ”Statements” och tidigare har bland andra Måns Zelmerlöw (”Heroes”), Malena Ernman (”La voix”), Charlotte Perrelli (”Hero”) och Carola (”Evighet”) också gått ut som sista artist i den sista deltävlingen.

Christer Björkman har tidigare förklarat att han brukar vilja avsluta tävlingen med en artist och låt som som tittarna ser fram emot att se. Men statistiken visar att det favoritskapet inte alltid leder raka vägen till seger.

Sist ut i sista deltävlingen har också inneburit floppar, eller mindre lyckade tävlingsresultat, för bland andra Peter Jöback (”Hollow”), Love generation (”Dance alone”), Danny Saucedo (”Amazing”), Anton Ewald (”Natural”) och Loreen förra året.

Den som får öppna hela tävlingen den 3 februari är Sigrid Benson med låten ”Patrick Swayze”.

– Vi börjar med dans och show och fest. Jag vill kicka igång med bra energi, en positiv härlig tjej med en glad låt, säger Björkman i livesändningen.ARTIKELN HANDLAR OM