Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

David Lindgren magsjuk – satt i karantän av SVT

Av: 

Linn Elmervik

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. David Lindgren har blivit magsjuk.

Nu hotas repetitionerna av hans avancerade öppningsnummer eftersom SVT satt honom i karantän, skriver Expressen.

– Vi ansåg att han inte borde vistas i teamet, säger Anette Helenius, projektledare, till Nöjesbladet.

David Lindgren skulle bara äta en sushi.

Det slutade i spykaos.

Mitt under brinnande repetitioner av Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg har programledaren drabbats av magsjuka. Sjukdomen slog till i måndags.

– Vi hade tränat hela dagen, sedan åkte jag hem och käkade lite sushi. Jag vet inte om det var den eller något annat. Sedan satt jag i soffan, kollade film och kände bara ”shit jag mår inte bra”. Vid halv tio sprang jag till toaletten och kräktes och sedan fortsatte det fram till klockan tre på natten. Det var både kräks och andra hållet minst en gång i halvtimmen så det var en totaltömning alltså, säger David Lindgren till Expressen.

Satt i karantän

David Lindgren vet inte om han drabbats av magsjuka eller matförgiftning.

Han tillbringade tisdagen själv hemma innan han anlände till Göteborg sent på onsdagsnatten. Men han har inte fått repetera sitt avancerade öppningsnummer inför lördagens direktsändning, eftersom SVT satt honom i karantän.

– Vi ansåg att han inte borde vistas i teamet eftersom det fortfarande är så stor smittorisk, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Först under torsdagskvällen har David Lindgren kunnat börja repetera på plats i Scandinavium. Det innebär att teamet tappat en hel dags planerade repetitioner av öppningsnummret, som bland annat innebär att David Lindgren ska dansa poledance.

”Är ganska svag”

– Han börjar nu under kvällen, det är först nu han är på benen igen. Han har legat på hotellrummet hela dagen, säger Anette Helenius.

– Det som är lite synd är att han kommer att göra sin mest fysiska prestation i just det här programmet. Det sammanföll väldigt olyckligt med att han faktiskt blev helt däckad i början av veckan och att vi har fått lägga om repetitionerna rejält så han skulle repat en hel dag som vi tyvärr fick styra om.

Hur mår han nu?

– Han är ganska svag, men han mår bättre.

Anette Helenius bedömer inte att öppningsnumret kommer att behöva arbetas om på grund av sjukdomen.

– David är i så pass fysiskt bra form från början med bra kondition att han ändå kommer att kunna genomföra det. Det som händer är att våra repetitioner inte kommer att kunna fullföljas så bra som vi hade hoppats eftersom han kommer att behöva spara krafterna till på lördag.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

SVT:s ändring i sista minuten

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

David Lindgren