Charlotte Perrelli åkte ut direkt: ”Grejar det”

Vill inte ha tröst

Uppdaterad 2018-04-17 | Publicerad 2017-02-04

Charlotte Perrelli måste lämna Melodifestivalen, eftersom ”Mitt liv” kom sist i Göteborg.

Men schlagerräven är härdad.

– Jag har blivit spottad på sen jag var 24 år, i de här sammanhangen, så jag kommer greja det här med.

Charlotte Perrelli, 42, kände på sig att hennes nya stil i låten ”Mitt liv” inte skulle gå till final i Melodifestivalen 2017.

– Jag kommer att åka ut med huvudet före, sa Perrelli inför den första deltävlingen på Scandinavium i Göteborg.

Och schlagerveteranen, som både har vunnit Eurovision Song Contest och programlett Melodifestivalen, fick rätt. Besegrad av bland andra Ace Wilder och Nano åkte hon ut direkt.

Charlotte Perrellis make Anders Jensen försökte trösta sin kärlek när hon hade fått beskedet – men hon ville inte ha någon tröst.

– ”Åh är du ledsen?” frågade han. Jag sa: ”Nej, det är jag inte älskling. Jag klarar det här!” … Jag har blivit spottad på sen jag var 24 år, i de här sammanhangen, så jag kommer greja det här med, säger sångerskan i Nöjesbladets live-tv.

Men det är väl ändå en besvikelse?

– Jo. Det är ju ingen som ställer upp i en tävling för att komma sist. Det är klart att det hade varit kul att gå till Andra chansen. Men jag har varit förberedd på att det här är svårt att göra. Men det känns som ett bra forum där jag vill berätta någonting.

Charlotte Perrelli är ändå väldigt nöjd med sin insats under kvällen.

– Jag gjorde det bästa jag kunde. Det här är en svår låt att tävla med. För många sitter med chips och fettiga fingrar och är partysugna, så det är kanske en svår låt att ta till sig.

Den folkkära sångerskan stärks av fansens stöd i sociala medier.

– Om man tittar på hur min insta ser ut, som är helt nerbombad, så skriver alla att det var underbart med nån som sjunger nåt som känns äkta och innerligt. De som gillar det, gillar det. Sen finns det de som inte gillar det, och de gillar något annat, konstaterar hon.

Perrelli: ”Jag är realist”

Att betydligt mindre rutinerade Ace Wilder gick direkt till final var ingen överraskning.

– Jag visste att Ace har världens poppigaste låt. Jag tänkte ju inte: ”Åh, nu åker Ace ut och jag tar en finalplats”… Jag är realist, säger Charlotte Perrelli till Nöjesbladets tv-team.

Mellodebutanten Adrijana, 19, tvingades också lämna tävlingen redan halvvägs in i showen i Göteborg. Också Dinah Nah åkte ut.

Nöjesbladets läsare som har röstat på sajten hade Charlotte Perrelli som en av sina två favoriter, jämte Ace Wilder.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln