Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Fick 16 000 volt genom kroppen – tävlar nu i Melodifestivalen

Axel Schylström: ”Jag kommer inte ihåg hur det är att inte ha brännskador”

Han kämpade för sitt liv i flera månader.

Fem år senare känner han fortfarande av brännskadan hela tiden – förutom på scenen.

– Där tar adrenalinet över, säger Axel Schylström.

Han klättrade upp på ett tåg och fick 16 000 volt genom kroppen.

Nu tvingas Axel Schylström, 24, att leva med ärr över hela kroppen efter de allvarliga brännskadorna som tvingade honom att kämpa för sitt liv i flera månader.

– Jag har ständigt ont, säger han.

Han sover ofta med ett silikonskydd över halsen och rehabiliteringen pågår fortfarande fem år efter olyckan. Eller ”busstrecket” som han själv kallar det.

Men på en plats känner han inte smärtan.

– På scenen, för där tar adrenalinet över. Men i vardagen absolut. Det går inte att blunda för att ärr av den här kalibern känns ständigt och jämt. Men jag har lärt mig att leva med det, jag har gjort det i fem år nu. Jag kommer inte ihåg hur det är att inte ha brännskador, säger han.

”Gör ständigt ont”

På Melodifestivalens scen ikväll tävlar han med låten ”När ingen ser”. Han gör ett dansnummer, trots att det som gör mest ont är en nervskada i foten.

– Det gör i princip ständigt ont i min fot och nerverna svarar inte på tilltal. Det är det jag lider av mest. Men det finns vägar runt. Jag använder specialsulor och de här skorna har varit hos skräddaren för att få dem mer anpassade för mig. Vi provade det här för väldigt länge sen och skulle det inte ha varit görbart så hade vi inte gjort det, säger han.

Att ha tävlat i ”Idol” och nu Melodifestivalen ser han som en revansch.

– Ja, verkligen. På det sättet har jag redan vunnit, säger han.

Publisert: