Netta Barzilai

Netta om Sarah Dawn Finers imitation: ”Hon var galen”

Nykära Eurovision-vinnaren om kärleken, Melodifestivalens galna mellanakt – och att äntligen släppa en uppföljare till ”Toy”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Sarah Dawn Finers galna imitation i Melodifestivalen blev en nyhet i Israel.

Förra årets Eurovision-vinnare Netta Barzilai har fått svara på frågor om sin svenska look-alike.

– Ja, det har tagits upp på nyheterna här, det är historiskt för mig, säger hon när Nöjesbladet når henne över telefon.

Netta Barzilai – eller Sarah Dawn Finer?

Under Melodifestivalens första deltävling tog det ett par sekunder för de flesta tittare att inse att det var den folkkära svenska sångerskan som klätt ut sig till Eurovision-vinnaren.

Och den galna mellanakten nådde snabbt nyheterna även i Israel.

– Ja, det har tagits upp på nyheterna här, det är historiskt för mig. Jag har blivit intervjuad om det här i Israel. Jag är så hedrad över den hyllningen, säger Netta Barzilai, 26, och skrattar.

”Hon var galen”

Hon kan inte ösa nog med beröm över Sarah Dawn Finer.

– Jag gillade det så mycket, hon gjorde ett fantastiskt jobb. Hon var galen, jag älskade det. Hon missade inte en enda ton, vet du hur svår den här låten är? Och kluckandet, det var mirakulöst.

Det har gått åtta månader sedan hennes seger i Eurovision song contest med ”Toy”, men först nu har uppföljningssingeln ”Bassa sababa” släppts.

Var du inte rädd att folk skulle hinna glömma bort dig när de fått vänta så länge på nästa låt?

– Jag hade en låt färdig, men jag ville inte släpa den för jag kände mig inte säker. Jag var osäker på vem jag var och vem jag vill vara, så jag tog tid på mig för att hitta rätt, säger hon.

Demonstranter utanför showen

I jakten på sig själv har Netta också tvingats utstå hat och protester.

– Jag har fått stå ut med demonstrationer utanför mina spelningar från folk som inte tycker att jag borde få framträda. Jag har varit tvungen att hantera väldigt Mycket och folk har åsikter om att jag är för tjock. Förr skulle jag ha lindat ihop mig som en kokong och inte gått hemifrån, men nu känner jag att jag är som en noshörning, hårdhudad och springer mot problemen istället för från dem, säger hon.

Men mitt i det jobbiga har hon också hittat kärleken.

– Jag har en pojkvän, jag har aldrig haft en förut. Vi träffades för att han ville ta en bild med mig. Sen slutade det med att han följde mig hem för att jag skulle känna mig trygg. Väl hemma hos mig såg han alla mina scenkläder och bara skrattade: ”vad är det här?” Sen höll han modevisning för mig fram till 06 på morgonen och vi skrattade hela natten. Så träffades vi, han är fantastisk, och söt och superhet också, säger hon och skrattar.

Få ALLA Melodifestivalnyheter i ditt Facebookflöde - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Netta Barzilai

Sarah Dawn Finer

Melodifestivalen