PRESENTERAS AV

Loreens röstproblem – sökte läkarhjälp i går

Melodifestival-favoriten: ”Det är bihålorna tror jag”

1 av 4
MELODIFESTIVALEN

SKELLEFTEÅ. Rösten måste hålla för Loreen.

Bara timmar före avresan till Skellefteå sökte hon läkarvård – och undersökte stämbanden med en kamera.

– Det är nånting som ligger där och skaver, säger hon.

Hon är rosslig i halsen och när Nöjesbladet träffar henne på onsdagskvällen är hon rejält hes.

– Jag har nån liten sån där... det är nånting som ligger där och skaver. Det är bihålorna, tror jag, säger Loreen Talhaoui, 33.

Hon säger att det inte finns någon anledning till oro inför framträdandet i Melodifestivalen. Men tidigare under dagen var hon själv så orolig att hon sökte läkarhjälp.

Fick specialisthjälp

Bara timmar innan flyget tog henne från Stockholm till Skellefteå, där Melodifestivalens fjärde deltävling äger rum på lördag, vände hon sig till en specialist för att få sina stämband undersökta.

– Jag gick så långt att jag stack till min röstdoktor i dag (läs: onsdag) och bara: ”kan du inte filma mina stämband så jag vet att det inte är nåt som ligger på dem”. Så han stoppade in en kamera innanför näsan så jag fick se mina stämband, säger hon.

Beordrades upp på rummet

Loreens är årets stora snackis i Melodifestivalen på grund av den oväntade comebacken efter segern i Eurovision song contest med ”Euphoria” 2012. På lördag är hon den solklara favoriten enligt spelbolagen.

Tack vare läkarundersökningen kan hon nu känna sig trygg med att den rossliga halsen inte beror på något allvarligare.

– Stämbanden är prima, säger hon.

Men hesheten måste Loreen vila bort. Direkt efter Nöjesbladets korta pratstund, i foajén på artisternas hotell i Skellefteå, beordrades hon upp på rummet för att inte hamna i fler samtal som anstränger rösten inför lördagens tävling.

ARTIKELN HANDLAR OM