Hollywoodstjärnan kollade in Benjamins Eurovision-rep

Will Ferrell berömde Ingrosso bakom scenen i Lissabon

LISSABON. Will Ferrell är på Eurovision.

Under Benjamin Ingrossos repetition tog han plats längst fram tillsammans med den svenska delegationen.

– Han älskade idén med musikvideon och sa at jag såg ut att verkligen ha kul, säger den svenska artisten efter det slumpartade mötet.

Will Ferrell, 50, smyger runt i kulisserna bakom scenen på Eurovision song contest i Lissabon.

Plötsligt hade han tagit plats framför scenen för att kolla in Benjamin Ingrossos, 20, repetition. Till den svenska delegationen sa Ferrell att det märktes att Benjamin trivdes på scenen och att han såg ut att ”ha det i sig”.

Träffades backstage

Benjamin Ingrosso var alldeles till sig efter mötet med Hollywood-stjärnan.

– Alltså det var så fett. Först gick han i korridoren när jag var där bakom så jag gick fram och sa att jag är ett stort fan. Det första jag sa till honom var att jag är svensk så att han fick känna sig lite familjär, säger han efter repet.

Will Ferrell är gift med svenska Viveca och paret har tre barn ihop.

– Vi stod och snackade en liten stund och så sa han att ”jag går ut och tittar på dig när du kör” så han satt och tittade på hela mitt rep, säger Benjamin Ingrosso.

Berömde Benjamin

Efteråt ville Benjamin ta en bild med skådespelaren som bland annat är känd från ”Austin Powers”-filmerna, ”Zoolander”-filmerna, ”Anchorman”-filmerna, ”Blades of glory” och även synts i svensk-amerikanska komediserien ”Welcome to Sweden”.

– Då sa han att: ”jag hade faktiskt tänkt fråga dig det samma”. Och så snackade han om han älskade iden med musikvideon. Han undrade om jag var nervös och sa att jag såg ut att verkligen ha kul. Så sa jag ”små grodorna” till honom och han sa ”små grodorna” till mig, säger Benjamin och skrattar.

Will Ferrell är ett stort Eurovision-fan och var bland annat på plats i Köpenhamn och såg tävlingsfinalen i arenan 2014. Varför han är på besök bakom kulisserna på Eurovision song contest i år är oklart. Eurovisions pressansvariga säger sig inte ha någon information att ge.

Eurovision song contest går av stapeln med två semifinaler, 8 och 10 maj med finalen lördag 12 maj. Sverige och Benjamin Ingrosso tävlar i den andra semifinalen.

Publisert:

LÄS VIDARE