Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Efter succén: Nu erkänner Anna Bergendahl hemligheten

Berättar inför Mello 2020: ”Jag bävade”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Hon höll det hemligt förra året – och comebacksuccén var ett faktum.

Men nu erkänner Anna Bergendahl hur nervös hon var över att komma tillbaka efter Eurovision-fiaskot.

– Det var så att jag bävade, i år har jag längtat i stället, säger hon.

”Ashes to ashes” blev en enorm succé och en av förra årets mest spelade låtar på radio. Men när Anna Bergendahl, 29, nu ställer upp i Melodifestivalen igen, med favorittippade ”Kingdom come”, erkänner hon det hon höll hemligt hela förra året.

– Nu har jag längtat så mycket. Förra året var jag väldigt, väldigt nervös. Det var nästan så att jag... nu kommer du väl göra en rubrik av det, men det var så att jag bävade, i år har jag längtat i stället, säger hon.

Anna Bergendahl var nervös över att komma tillbaka efter Eurovision-fiaskot.

”Kände mig som en nybörjare”

Anledningen var 2010, när hon först gjort succé och vunnit Melodifestivalen med ”This is my life”, men sen slutat i platt fall i Eurovision där låten inte röstades vidare från semifinalen.

– Det var nio år som hade gått och det gick inte så bra i Eurovision. Jag kände mig som en nybörjare igen för det var så mycket som jag inte hade gjort på så länge.

Hon räknar upp allt från tv-kameror till ljudinställningar, men också att göra intervjuer.

– Det tar ett tag att bli varm i kläderna och vilja prata om sig själv hela dagarna. Det krävs väldigt mycket energi för det, säger hon och skrattar.

”Förklarat in absurdum”

Var det stressigt för att vi journalister också frågade mycket om comebacken?

– Ja, absolut. Frågor om Eurovision som jag har pratat om så många gånger då och så förra året igen och förklarat in absurdum hur jag kände då. Det är klart att det påverkar.

Anna Bergendahl, som också studerar till läkare, jämför budskapet i årets låt ”Kingdom come” med vad hon vill uppnå i båda sina karriärer.

– Det jag vill förmedla är hoppet om nånting större i livet när det känns svårt. Alla går ju igenom något svårt ibland, en del har ett helt liv som är svårt, något som jag ofta ser i min roll som läkarstudent när man får förtroenden i människors hela livshistoria. Det har påverkat mig väldigt mycket i mitt textskrivande, säger hon.

– Både som läkare och som artist vill jag ge hopp. Om jag lyckas göra det till några på lördag så kommer jag vara väldigt nöjd.

PODD Det händer med alla pengar runt Melodifestivalen

I dagens Aftonbladet pratar vi om ekonomin kring Melodifestivalen. Varför är SVT så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur påverkar det att skattebetalarna bidrar till tävlingen? Gäster är Mikael Törnwall, reporter på Svenska dagbladet som granskat ekonomin och Tobbe Ek, reporter på Nöjesbladet.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Så många plus får Mello-låtarna i Göteborg

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Anna Bergendahl