Schlager 2017

PRESENTERAS AV

SVT:s pinsamma miss – bröt mot sina egna regler

Spelade Nano's låt i ”Go'kväll”

Av: 

Louise Åström

MELODIFESTIVALEN

Låtar som tagit sig vidare till final i Melodifestivalen får inte spelas förrän de fyra deltävlingarna ägt rum.

Trots det spelade SVT själva Nanos bidrag i tv-programmet ”Go’kväll”.

– Givetvis är det här ett solklart regelbrott, säger Nöjesbladets schlagerexpert Tobbe Ek.

Under tisdagens Go’kväll i SVT diskuterades det faktum att årets melodifestival dragit igång. Första deltävlingen gick av stapeln i Göteborg under lördagen. Där gick artisterna Nano och Ace Wilder till final.

Under Go’kväll visas ett inslag där Nano uppträder med sin låt ”Hold On”. Inslaget presenteras med att ”Så här såg det ut när Nano gick vidare till finalen”.

”Extra pinsamt”

Enligt reglerna för melodifestivalen får tävlingsbidrag som hamnat på plats ett eller två i deltävlingarna inte spelas förrän den fjärde deltävlingen avslutats. Det faktum att ett SVT-program spelade upp flera sekunder av låten innebär att kanalen brutit mot sina egna regler.

– SVT:s egna regler är tydliga. Givetvis är det här ett solklart regelbrott. Och extra pinsamt är det när det är SVT själva som bryter mot regeln. Givetvis kan det här ge Nano en fördel i tävlingen gentemot konkurrenterna. Speciellt som Go’kväll-avsnittet ligger ute på SVT play och kan ses hur många gånger som helst. säger Nöjesbladets schlagerexpert Tobbe Ek.

SVT beklagar misstaget

Enligt Christer Björkman riskerar Nano, trots misstaget, inte att diskvalificeras från tävlingen. Anledningen är att det inte är Nano själv som spridit låten.

– Artisten eller hans bolag har inte medverkat till spridningen. Alltså ingen åtgärd. SVT beklagar däremot misstaget, skriver han i ett sms till Nöjesbladet.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Markus Larsson sätter betyg på alla låtarna i finalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Schlager 2017

Melodifestivalen

Ace Wilder

Tobbe Ek