PRESENTERAS AV

Perrelli sjunger om missfallen: ”Vidrigt och fruktansvärt”

1 av 2 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
Charlotte Perrelli.

avAndreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Nu sjunger Charlotte Perrelli om känslorna hon tidigare hållit tyst om.

Mitt under Melodifestivalveckan släpper hon en ny låt – om sina missfall.

– Det är vidrigt och fruktansvärt, säger hon till Expressen.

Charlotte Perrelli tar Melodifestivalen som tillfälle att lansera en helt ny stil; i sitt bidrag öppnar hon upp kring det näthat som blivit hennes vardag. I fler låtar som släpps kontinuerligt under Melodifestivalveckan visar hon en privat och mer avskalat öppen sida.

Under gårdagen släppte hon ”Lilla du”, en ballad om missfallen som hon och maken Anders Jensen alltid kommer bära med sig i hjärta och tanke.

– Den handlar om alla missfall. Det är nära honom också, för det är en del av honom med även om det är mina ord, säger hon till Expressen.

”Vidrigt och fruktansvärt”

För tidningen berättar hon att låten handlar om att binda kärleksband till något som inte riktigt finns ännu, som när hon tagit medicin som stött ut det döda fostret.

– Det är vidrigt och fruktansvärt. Att bära ett barn som är dött. Det finns ju dem som går igenom det här när barnet är nio månader och fullt utvecklat och det föds dött. Det är ingen jag skulle önska någon att gå igenom. Jag har gått igenom det här i ett ganska tidigt skede men ändå så pass att jag har sett gravid ut och varit tvungen att berätta det, säger hon till Expressen.

”Det blir säkert jobbigt”

Som Nöjesbladet berättade i går finns maken Anders på plats i Göteborg för att stötta, han landade på artisthotellet lagom till välkomstfesten i går. Och Charlotte gör ingen hemlighet att de nya öppenhjärtiga texterna, som samlas på ett kommande album, har stötts och blötts, ibland med tårar som följd.

– Det var det Anders ifrågasatte, ”hur tänkte du? På riktigt, hur tror du att du ska klara av att sjunga det?”. Och jag vet inte, jag har inte sjungit det live än. Det blir säkert jobbigt. Men det känns också skönt att få dela med sig av sådana här saker, säger hon till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM