Fröken Snusk: Jag har inte köpt streams

Tillbakavisar alla anklagelser

Publicerad 2024-01-29

Efter anklagelserna: Nu kommenterar Fröken Snusk för första gången påståendena om köpta streams.

– Jag vet ingenting om det och jag har så klart pratat med Rasmus eftersom han är min partner och han har sagt nej, säger hon.

Fröken Snusks uppladdning inför Melodifestivalen har skakats av anklagelser om manipulerade streams och köpta lyssningar.

I början av året plockades plötsligt hundratals låtar bort från streamingtjänsten Spotify utan förklaring, däribland genombrottshiten ”Rid mig som en dalahäst” och ett mängd andra låtar som hon släppt tillsammans med producenten och artisten Rasmus Gozzi, som också äger varumärket ”Fröken Snusk”.

Nu svarar hon för första gången på anklagelserna.

Har du köpt streams?

– Det har jag inte gjort.

Fröken Snusk tillbakavisar anklagelserna om köpta streams

Litar på Rasmus Gozzi

Vet du nån annan som har köpt streams på dina låtar?

– Jag vet ingenting om det. Jag har så klart pratat med Rasmus eftersom jag jobbar med honom. Han är ju min partner. Och han har sagt nej. Jag litar på honom eftersom jag har känt honom i flera år och han har aldrig ljugit för mig. Så jag litar på det han säger.

Hur kändes det när låtarna plötsligt plockades bort?

– Alltså, det har varit jättejobbigt. Jag precis som alla andra fattade inte någonting.

Och med anklagelserna om köpta streams, hur har det känts?

– Det har varit jättejobbigt. Det går upp och ner hela tiden. Vissa dagar har jag låst in mig för att jag är helt knäckt över allt.


Fröken Snusk

Sedan låtarna plockades bort från streamingtjänsten har hon bara haft en spelning, i lördags. Inför den var hon orolig.

– Jag var väldigt nervös. Jag vet ju inte hur de skulle reagera. Om någon skulle bua eller om de tycker att jag är dålig på grund av vad de har läst. Men det var jättebra stämning och publiken tog emot mig bra.

Bröt ihop efter anklagelserna

Fröken Snusk tävlar i Melodifestivalens andra deltävling, lördag 10 februari, med låten ”Unga & fria”. Hon har försökt att inte låta uppladdningen påverkas av de bortplockade låtarna, men ibland har det varit svårt.

– Det är mycket med Mello och man ska hålla koll på allting. Det är dansträningar och sångträning, klädprovningar och allt. Så det är klart att det distraherar när du går in och bara läser negativt om dig, när du vet själv att du inte har gjort någonting. Att folk kommer med falska anklagelser överallt. Så det påverkar absolut. Vissa dagar mår man ju bra, men andra dagar har det varit att man bryter ihop och har det jättejobbigt.

Fröken Snusk

Har det fått dig att fundera på om det är värt det, eller om du bara ska slita av dig masken och säga ”fuck it, jag skiter i det här”?

– Nej, jag har tänkt att jag vet den information som jag har, att ingenting har skett. Så jag vet innerst inne att det kommer gå över, det kommer lägga sig. Sanningen kommer att komma fram. Så jag har tänkt positivt.

Sedan tidigare har Rasmus Gozzi gått ut med att de bortplockade låtarna kommer att släppas igen den fjärde februari. Det upprepar också Fröken Snusk.

– ja, då kommer alla låtar tillbaka, det känns jättebra. Jag längtar!

Turerna kring Fröken
Snusk

ANNONS