Svenska teamet ska ge Eurovision-segern – till Cypern

Artisten Tamta tar hjälp av: svenska låtskrivare, producenter, dansare – och superkoreografen

Tamta tar svensk hjälp för att säkra succé i Eurovision song contest.

Cyperns representant i tävlingen har tillbringat en hel vecka i Stockholm för hemliga repetitioner – med en helsvensk laguppställning.

– Jag har det bästa teamet, det är därför jag är här, säger hon.

Hon är stor stjärna i Grekland och Cypern. Men Tamta Goduadze, 38, har anlitat helsvensk hjälp för att säkra framgång i Eurovision song contest. Låten ”Replay”, som tippas vara med och slåss om slutsegern i Tel Aviv i maj har skrivits av rutinerade svenska låtskrivargänget Alexander ”Alex P” Papaconstantinou, Geraldo Sandell, Viktor Svensson, Albin Nedler och Kristoffer Fogelmark.

Svensk hjälp

Och nu har hon tillbringat en vecka i Stockholm för att repetera tillsammans med sin svenska koreograf Sacha Jean-Baptiste och sina svenska dansare.

– Jag är från Georgien, bor i Grekland, tävlar för Cypern, men repeterar i Sverige. För att jag tycker att de är de bästa, säger Tamta när Nöjesbladet träffar henne i en paus under de hemliga repetitionerna.

– Vi har sett Sacha göra mycket bra saker och förra året nådde hon stora framgångar tillsammans med Alex P och hans team. Jag tycker att jag har det bästa teamet, det är därför jag är här.

Sacha Jean-Baptiste är en av Sveriges mest anlitade koreografer med ett rykte om sig som en av de bästa koreograferna i Sverige. I Melodifestivalen har hon haft ansvar för såväl mellanakter som att skapa scenshower åt många av de medverkande artisterna.

Tackade nej – precis som Paparizou

I förra årets Eurovision song contest skapade hon också scenshowen åt Cyperns dåvarande artist Eleni Foureira och låten ”Fuego” som både kom tvåa i Eurovision och blev en sommarhit i Sverige. Även den låten hade skrivits av svenska Alex P. Och Tamta hade erbjudits att göra den, men blivit tvungen att tacka nej, precis som en annan svenskfavorit, Helena Paparizou.

— Jag tror på att saker händer av en anledning. Jag hade inte tid förra året. Jag tror att Helena Paparizou fick frågan först och sen jag. Och när jag tackade nej så fick Eleni låten. Men nu är det jag i år och jag hoppas att ni kommer gilla ”Replay” lika mycket som ni gillade ”Fuego”, säger Tamta.

På fanforum har låtarna jämförts och det har skämtats om att ”Replay” är just en replay av förra årets succé.

– Jag har hört att folk säger det, men för mig så handlar det om produktionen, inte melodin eller låten. Jag tycker att det är två olika låtar som båda är bra, säger Tamta.

Publisert:

LÄS VIDARE