”Överskuggar tävlingen – och det är okej”

Artisterna golvade av Melodifestivalens maffiga mellanakt i Andra chansen

Av: Ebba Thornéus, Fanny Westling, Torbjörn Ek

Publicerad:

ESKILSTUNA. Det är supershowen som erövrar Melodifestivalen i Andra chansen.

Lill Lindfors, Loreen, Björn Skifs, Tomas Ledin och en mängd andra schlagerlegendarer tar fullständigt över scenen från de tävlande artisterna.

– Det kommer att överskugga tävlingen och det är okej, säger Frida Öhrn.

Mellanakten i Andra chansen kommer minst sagt att bli något extra.

Under deltävlingar har programledarna David Sundin, Linnea Henriksson och Lina Hedlund pushat hårt för de olika artisterna som ska medverka, däribland det historiska mötet mellan Björn Skifs och Tomas Ledin.

Och flera av tävlingsdeltagarna var efter genrepet helt golvade.

– Det var otroligt fett att se. Vi andra artister stod vid sidan av scenen och såg på när de körde. Jäklar, vilket drag det var, säger Paul Rey, 27.

”Kommer att överglänsa”

Att mellanakten delar upp tävlingen i två delar är något han tror kommer blir roligt för tittarna.

– Självklart ska de hyllas. Jag tycker det är en svinbra idé att starta detta.

Frida Öhrn, 41, var alldeles till sig över mellanakten efter genrepet.

– Det kommer att överskugga tävlingen och det är okej. För de här människorna ska få glänsa och vara där framme, och vi får vara med. Det är bara att acceptera.

Frida Öhrn.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Frida Öhrn.

”Redan avklarat”

Felix Sandman är lättad över att mellanakten, med artister som Alcazar, Anna Book, Siw Malmkvist och Måns Zelmerlöw, sker när röstningen redan är avslutad.

– Det hade varit värre om man skulle ha röstat under hela Hall of Fame, då hade man kanske glömt bort lite vem som gjort vad. Men folk har ju redan röstat innan så det är avklarat. Så när vi kommer upp på scenen igen så tänker man bara: Åh, det är en tävling också.

För Mendez, 44, är det okej om mellanakten tar fokus från själva tävlingen i programmet.

– Om det gör det, så får det göra det. De förtjänar alla applåder, all respekt från alla, det gör mig inte någonting, säger han.

Melodifestivalens seniora producent Christer Björkman, 62, erkänner att den omfattande mellanakten flyttar bort fokus från tävlingen.

– Det är lite konstigt för man vill ju egentligen att tävlingen ska vara i fokus, men det blir den ju igen sen. Det är så att man får så mycket nostalgi så plötsligt har man glömt var man är. Så kommer de tillbaka och säger ”Nu är det tävling”.

Finns det inte en risk att det också överskuggar tävlingen?

– Nej, det kan det ju inte göra. Så fort man kastas tillbaka i den känslan så kommer man in i att ja just det det är ju det här som gäller, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE