Melodifestivalen 2021

Nu är det klart – nio programledare leder Melodifestivalen 2021

Bland namnen: Jason Diakité, Anis don Demina och Lena Philipsson

Av: 

Fanny Westling

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Nu är det klart vilka som ska guida oss genom Melodifestivalen 2021.

Nio stycken, däribland Jason Diakité, Lena Philipsson och Per Andersson, kommer att leda de olika programmen.

– Det får balla ur fullständigt, säger Per Andersson i SVT:s ”MorgonstudionS.

Det är sista året som schlagergeneralen Christer Björkman, 63, kommer att stå vid rodret för Melodifestivalen. Men i år hamnar han i stället framför kameran, och kommer att leda de sex programmen, flankerad av en stjärnkavalkad.

– Jag ser det som att jag är värd för festen, och att jag bjuder in programledare som ska underhålla oss och mig på den här resan, sa han i SVT:s ”Morgonstudion” på tisdagsmorgonen.

Aftonbladet har redan avslöjat att Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw och Oscar Zia har tackat ja till det hedersamma uppdraget. På tisdagen presenterades resterande programledare.

Anis don Demina återvänder

Den första personen som Christer Björkman får sällskap av är schlagerräven Lena Philipsson, 54. Hon har inte bara ställt upp i Melodifestivalen som artist fyra gånger, utan det här blir också fjärde året hon programleder festivalen.

– Jag längtar efter lite glitter och glamour, det gör vi väl alla, sa hon i SVT.

Den andra deltävlingen kommer ledas av en duo, nämligen Oscar Zia, 24, och Anis don Demina, 27.

– Det är sån lyx att bara få göra ett bra program och inte behöva tävla, säger Oscar Zia.

Båda har också varit med och tävlat i Melodifestivalen tidigare. Duon utlovar ett inledningsnummer som kommer få tittarna att känna ”wow”.

– Vi kommer skratta oss igenom hela tävlingen och veckan, säger Anis don Demina.

Björkmans dröm: Timbuktu

Det tredje programmet kommer ledas av Jason Diakité, 45, känd under artistnamnet Timbuktu. Christer Björkman berättar att han länge velat ha med honom som tävlande, men han har tackat nej.

– Timbuktu är en sån artist som jag alltid önskat ska vara med som artist i programmet. Det är väldigt kul att få ha med någon som står för ett artisteri som vi inte är vana vid att se i programmet, och det kommer han visa upp. Vi får både Jason, personen, och Timbuktu, artisten.

Den fjärde deltävlingen kommer att ledas av Per Andersson, 44, känd från bland annat Grotesco, och under andra chansen är det Shirley Clamp, 47, som tar plats på scenen.

– Det får balla ur fullständigt, säger Per Andersson när han beskriver sitt program.

Oscar Zia, Lena Philipsson och Måns Zelmerlöw är redan klara som programledare.

”Hon är framtiden för Mello”

I finalen blir det en riktig succétrio. Då kommer Christer Björkman att flankeras av Shima Niavarani, 35, och Måns Zelmerlöw, 34.

– Det är en folkhemsfest. Vare sig man tycker om det eller inte, erkänner det eller inte, så sitter alla där och kollar på Mello. Jag gillar att det är så öppet för alla, säger Shima Niavarani.

– Shima är som Melodifestivalen, fast i en person. Hon är alla genrer, hon är alla sorters artisteri. Som ett Kinderägg av underhållning. För mig är Shima framtiden för Melodifestivalen, säger Christer Björkman i SVT.

Måns Zelmerlöw har inte bara vunnit både Melodifestivalen och Eurovision song contest, utan har tidigare också programlett båda programmen.

– Det var extremt lätt att tacka ja till det här uppdraget, säger Måns Zelmerlöw, som vann Melodifestivalen 2015 med ”Heroes”.

På grund av coronapandemin kommer inte turnén att åka runt i Sverige som vanligt, utan alla program kommer att sändas utan publik från Annexet i Stockholm.

Tramsfrans om programledarna för Melodifestivalen 2021

ANNONS

REA hos Hemtex! Köp bästsäljande produkter med upp till 50% rabatt.

Extern länk från Hemtex

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

/

Melodifestivalen 2021

LÄS VIDARE

Så blir Mello 2021: Låtarna, artisterna, programledarna...

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen 2021

Melodifestivalen

Lena Philipsson

Shirley Clamp

Timbuktu

Oscar Zia

Anis Don Demina