Eurovision-ilskan mot Benjamin Ingrosso

Tycker till om konkurrenter i video – fans rasar: ”Taktlöst och smutsigt”

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Benjamin Ingrosso ber om ursäkt för en video där han tyckt till om sina Eurovision-kollegor.

I filmen, som nu tagits bort, skrattar han åt en konkurrent och sliter av sig av sig hörlurarna när han hör en annan.

– Jag ber uppriktigt om ursäkt om jag förolämpat någon artist eller fans, jag gjorde allt på skoj och med stor humor, skriver Benjamin på Twitter.

Benjamin Ingrosso har bett om ursäkt på Twitter efter att fans rasat mot hur han tyckt till om sina Eurovision-konkurrenter.

Anledningen är en 17 minuter lång video som filmades och publicerades av den populära Eurovision-sajten Wiwibloggs. I videon, som nu tagits bort, fick Benjamin Ingrosso titta och lyssna på de låtar han tävlar mot i Lissabon och dela med sig av sitt första intryck.

Benjamin Ingrosso säger i den borttagna filmen att han tycker att Tysklands Michael Schulte har årets bästa ballad, han berömmer Irlands musikvideo, och kallar Ari Olafsson för Islands svar på Johnny Logan.

1 av 2 | Foto: Wiwibloggs
Benjamin Ingrosso i den nu borttagna videon

”Noll takt”

Men Benjamin skrattar också till när han får höra Makedoniens låt ”Lost and found” med artisten Eye cue. Han kallar San Marinos bidrag ”Who we are” för ”lågbudget” och sliter av sig hörlurarna och säger att han inte lyssnar på rock när han får höra Ungerns AWS framföra låten ”Viszlát nyár”.

Den svenska artistens ärlighet har fått Eurovision-fans att gå i taket. På fansajten ESCnations forum flockas kritikerna:

”Jag kan inte säga att jag är stolt över att Benjamin representerar Sverige” skriver den svenska signaturen Tommy.

”Nej fyyy, noll takt”, skriver signaturen Shi medan signaturen Nicolas kallar Benjamin för ”skitstövel”.

Anthi påpekar att det är Benjamins kollegor han tycker till om: ”När det görs på det här sättet är det bara taktlöst och smutsigt och det senare är värdelöst och borde aldrig ha blivit till en video till att börja med”.

Bad om ursäkt på Twitter

Men Benjamins ärlighet får också beröm: ”Äntligen någon som reagerar rakt och ärligt” skriver Bobbo, medan Jonathan skriver: Jag föredrar mycket mer det här än artister som tycker att allt och alla är fantastiska hela tiden”.

På fredagsförmiddagen gick Benjamin Ingrosso ut på Twitter och bad om ursäkt:

– Jag ber uppriktigt om ursäkt om jag har förolämpat någon artist eller fans, jag gjorde allt på skoj och med stor humor, skriver han.

– Jag har stor respekt för mina artistkollegor och jag ville aldrig göra någon upprörd. Ibland tolkas saker fel när man bara ser det genom kameran. Till alla deltagare, vi är alla stora musiker som är i den här tävlingen för att förenas i musiken. Jag ser fram emot att träffa er alla i Lissabon och visa mina sanna reaktioner av kärlek i verkliga livet. Återigen, förlåt om jag förolämpat någon.

Vinnare och förlorare i Eurovision 00:26
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM