Jessica Anderssons krisplan – efter sjukdomen

Planen för att rädda framträdandet

1 av 4
MELODIFESTIVALEN

MALMÖ. Sjukdomen tvingar Jessica Andersson, 44, till panikändring.

Med bara timmar kvar till direktsändning ligger dansaren Åsa Engman fortfarande däckad i influensa.

Nu kallas en ersättare in akut.

Sjukdomen i Jessica Andersson läger håller i sig.

Artistens dansare Åsa Engman, 43, har dragit på sig en influensa och hållits isolerad från det övriga teamet. Hon har därmed uteblivit från flera repetitioner och Jessica har fått repa med endast tre av sina fyra dansare.

Under dagens genrep i Malmö låg Åsa fortfarande däckad på hotellrummet.

Krävs stressigt klädbyte

Nu tvingas teamet hitta en ersättare. Kort innan genrepet fick dansaren Felicia Maurice frågan om att hoppa in akut.

– Felicia kommer att repa in numret i eftermiddag. Hon fick frågan strax innan genrep så hon hann inte repa tills dess, säger Jessica Anderssons skivbolagsrepresentant Camilla Bjering von Zweigbergk.

Det kommer innebära ett stressigt klädbyte eftersom Felicia dansar i Jessica Anderssons konkurrent Monchos nummer strax innan. Om klädbytet överhuvudtaget går att genomföra testades under genrepet.

”Vill inte bli smittad”

Jessica Andersson har tidigare berättat att hon är beredd på att få genomföra det tv-sända numret en man kort som krislösning.

– Jag känner ju Åsa och hon kommer göra allt hon kan för att kunna vara med. Men nu har vi gjort det med tre dansare och vet att det fungerar. Men det känns ju hemskt att hon åkt ner till Malmö och ligger sjuk på ett hotellrum, sa hon då.

I förra veckan låg hon själv däckad i influensa och går fortfarande på penicillin. De senaste dagarna har hållits borta från Åsa Engman.

– Jag har inte pratat med henne själv men har hört att hon är ganska utslagen. Men jag vill ju inte bli smittad såklart, har hon sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM