Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Jon Henrik Fjällgren kraschade efter vännens död

Fick tunnelseende – drabbad av PTSD

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

MELODIFESTIVALEN

SKELLEFTEÅ. Extrem stress och vännens död fick artisten att krascha.

Jon Henrik Fjällgren stöttas för att klara lördagens framträdande.

– Det har varit tufft. Jag får försöka ta itu med allt efter Melodifestivalen, säger han.

Han förstod inte vad som höll på att hända.

Varje natt vaknade Jon Henrik Fjällgren, 29, med ett ryck som som slutade med ångest. Artisten började tappa minnet, få tunnelseende, drabbades av yrsel och benen bar honom knappt.

Efter ett besök hos läkaren fick han diagnosen PTSD, post traumatiskt stressyndrom.

”För en månad sedan började jag att tappa minnet och började få tunnelseende, drabbades av yrsel och benen bar mig knappt längre... jag förstod inte alls om vad som höll på att hända mig” skriver han på Instagram.

För Nöjesbladet förklarar Jon Henrik att den tunga månaden inte är över och att han fortfarande kämpar med diagnosen.

– Jag har haft det väldigt stressigt och inte mått bra. Men jag har läkare och psykolog som hjälper mig framåt. Det behöver man i sådana här sjukdomar, säger han.

”Jag föll igen”

För Jon Henrik Fjällgren blir lördagens framträdande extra tufft, då en av hans närmaste vänner plötsligt gick bort under den svåra tiden. Precis när livet hade börjat kännas lättare igen och artisten börjat känna hopp för framtiden.

”En av mina goda vänner lämnade livet och jag föll igen” skriver han på instagram.

– Det har varit tufft. Det har det varit. Men jag får försöka ta hand om det efter Mellon känner jag, annars går det inte, säger han.

Nu stöttas artisten av folket runt honom, och tar hjälp av healingstenar, för att hålla känslorna i schack.

– Just nu är det extra viktigt att ha något att hålla fast vid. Jag håller i stenen när det blir för stimmigt eller jobbigt, när känslorna tar över. Ibland går jag bort och andas ut. Jag försöker ta mycket med ro, säger han.

– Det är också extra viktigt med stödet jag har runt om. Det bästa nu är att vi är två.

”Blir stark av låten”

Jon Henrik Fjällgren framför bidraget ”En värld full av strider” tillsammans med Aninia. Hon kommer att bära samma sorts healingsten runt sin hals som Jon Henrik har som stöd.

– Hade Melodifestivalen varit något hemskt, då hade det här inte gått. Men det är ingenting som gör en illa, det ger mig kärlek och glädje. Jag följer det nu, säger Jon Henrik.

– Det ligger i hela tiden, det här. Men det gäller bara försöka ha roligt. Att försöka tänka på numret och låten. Bara det man kan göra. Det blir jag stark av.

Publicerad:

LÄS VIDARE