Sigrid Bernsons nervkaos: ”Inser att jag gjort ett svårt nummer”

Nu har pojkvännen kommit till Karlstad för att stötta

1 av 4
MELODIFESTIVALEN

KARLSTAD. Nerverna svajar.

Dödslyftet också – rejält.

– Jag är svinnervös, säger Sigrid Bernson.

Hon är debutant i Melodifestivalen.

Och under fredagens publikrep var det både nerver och krångel för Sigrid Bernson, 29.

– Jag är svinnervös, jag hade jätteproblem med medhörningen. Jag hoppas vi får till det till i morgon så att det inte blir så då också, säger hon.

Scenshowen avslutas med ett dödslyft där hon skuttar upp och blir höjd över huvudet på en dansare som ser ut att komma från publiken.

– Ja, det var väldigt svajigt båda gångerna i dag. Jag tror att det är premiärnerver, det handlar om att vi måste sätta tajmingen, att jag måste skjuta ifrån med foten samtidigt som han börjar ge styrka, annars kommer man inte upp.

De ihärdiga repetitionerna blir också ett hot mot succé vid direktsändningen.

– Det är klart att det är ett stressmoment, nu har han lyft mig 5–6 gånger bara i dag så han måste kanske vila armarna och pumpa upp dem lite i morgon. Eller så åt jag för mycket till middag, säger hon och skrattar.

Väl på plats i Karlstad har hon tänkt tanken att hon kanske lagt ribban lite för högt.

– Jag inser nu att jag har gjort ett ganska svårt nummer till mig själv. Man ska sjunga rätt, dansa rätt, ta kameror, låtsas vara spontan och dra upp en kille på scenen och sedan göra ett dödslyft. Det kanske inte är det lättaste numret för en nybörjare, men jag är galen så det ger en bra bild av mig.

Efter fredagsrepetitionerna inför publik kom så hennes pojkvän och forna ”Let’s dance”-partner Samir Badran, 27, till Karlstad för att stötta henne.

– Jag har tvingat honom att komma för att sova med mig. Kan jag inte somna kan man ha armarna om varandra. Och så är det skönt att han gjort Melodifestivalen förr och kan ge lite tips.

De här tävlar i den första delfinalen av Melodifestivalen 2018 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM