Eurovision song contest

Ordern till juryn: Bedöm inte hur det ser ut

EBU tvingades gå ut med med specialinstruktioner till juryn inför John Lundviks genrep

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

TEL AVIV. Ordern sändes ut inför juryrepet: Ignorera hur det ser ut i rutan.

Efter ett kaosartat första genrep tvingades EBU och Christer Björkman gå ut med specialinstruktioner.

– De ber om ursäkt för att tv-produktionen inte är klar och ber alla jurygrupper att fokusera på sången och hur det låter, säger en person med god insyn.

Den israeliska Eurovision-produktionen har kantats av problem. Efter ett kaosartat första genrep på onsdagen tvingades arrangören EBU skicka ut specialinstruktioner till jurygrupperna, uppger flera källor för Nöjesbladet.

Specialorder till juryn

Inför det sena genrepet, som skulle bedömas av de medverkande ländernas jurygrupper, uppges Eurovision song contests tävlingsproducent Christer Björkman ha fattat beslutet.

– De ber alla jurygrupper att fokusera på sången och hur det låter i stället för att se på hur det ser ut i tv-rutan, säger en person med god insyn.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet har personer inom produktionen tvingats be medverkande artister om ursäkt för alla problem som kantat repetitionerna.

– Ja, och de försöker lugna alla med att jurygrupperna fått specialinstruktioner om att bortse från tv-produktionen, säger en annan av Nöjesbladets uppgiftslämnare.

Lundvik drabbad

John Lundvik var en av dem som drabbades hårt av teknikproblemen, när allt ljus på scenen plötsligt slocknade precis när han skulle sjunga sin ”Too late for love”.

– På grund av de tekniska problemen som förföljde oss så tror jag att alla i teamet gick mer på rutin än i full gas, sa han efter att han väl fått genomföra sitt första genrep.

Även i Nordmakedoniens nummer slocknade plötsligt ljuset så sångerskan Tamara Todevska stod i kolmörker och sjöng i 45 sekunder. Enligt uppgifter till Nöjesbladet har ljud och medhörning också strulat för flera av de tävlande artisterna efter att ansvariga ljudtekniker blandat ihop inställningarna.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Christer Björkman svårt sjuk i Israel

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest

Christer Björkman

John Lundvik

EBU (Europeiska radio- och tv-unionen)

Tel Aviv