Whigfield gör comeback i danska Melodifestivalen

”Saturday night”-stjärnan vill till Eurovision – men har slopat artistnamnet

1 av 2 | Foto: NORDFOTO
Whigfield.

avTorbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Whigfield gör comeback – i den danska uttagningen till Eurovision song contest.

Men 90-talsstjärnan slopar sitt kända artistnamn.

90-talsstjärnan Whigfield, 47, vill representera Danmark i Eurovision song contest. Nu ställer hon upp i den danska motsvarigheten till Melodifestivalen, Dansk melodi grand prix.

Presenteras som Sannie

Men artisten, som egentligen heter Sannie Carlson, framträder numera helst bara under sitt förnamn. Därför presenterades hon som Sannie när det danska tv-bolaget DR igår gick ut med de tävlande artisterna i årets uttagningen till Eurovision song contest.

– Jag har alltid följt Melodi grand prix, så jag är väldigt stolt över att jag nu själv får vara med. För mig handlar det inte så mycket om att tävla utan mer om att visa upp mitt nya projekt för danskarna. Och självklart är det också en bra ursäkt för att komma tillbaka till Danmark och äta massor av leverpastej, säger Sannie till DR.

Hade hitten ”Saturday night”

Hon slog igenom 1994 med jättehiten ”Saturday night” och hade också framgångar med låtarna ”Another day” och ”Think of you”. Sannie ”Whigfield” Carlson föddes i Danmark, men bor numera i Milano i Italien. De senaste åren har hon bland annat turnerat med ”Vi som älskar 90-talet”-konceptet och framträdde förra sommaren på flera platser i Sverige.

Då framträdde hon under sitt välkända artistnamn Whigfield. Men senast hon släppte musik, två singlar 2016, gjorde hon det under namnet Sannie.

I Melodi grand prix ska hon tävla med låten ”Boys on girls”. I Danmark tävlar tio artister under en direktsänd final som äger rum 10 februari.

Se vilka som vunnit melodifestivalen flest gånger 00:56
ARTIKELN HANDLAR OM