Jonas Gardell kan inte gå vidare i Mello

Är bortrest: ”Bespetsat mig på stolt sjundeplats”

1 av 3
MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Jonas Gardell siktar inte på att ta sig vidare i Melodifestivalen.

Han har till och med bokat in en resa till USA under Andra chansen-veckan.

– Kikki Danielsson och jag och andra gamla tanter ska så klart vara med. Men det är som på bröllop, det är jättekul att gamla mostrar och fastrar kommer, men sen får de gärna lämna festen tidigt, säger han och skrattar.

Jonas Gardell, 54, har lämnat tävlingsinstinkten hemma. Han är så säker på att inte gå vidare i Melodifestivalen att han redan gjort upp andra planer för kommande veckor.

– Jag har bokat in en resa till USA på andra chansen. Vi ska hälsa på grandma och grandpa, Mark är ju amerikan. Jag tillskriver ju inte mig själv så stora möjligheter att komma vidare men om folk ändå röstar så hoppas jag att de vad de än gör röstar mig till final i så fall, annars måste jag åka hem i förtid, säger han och skrattar.

Jonas Gardell har hunnit med att göra långfilm och musikal om Melodifestivalen, progamleda finalen 2003 och gjort sin hyllade schlagerskola i programmet 2002, 2003 och 2016.

”Kikki gjorde inte fiasko”

På lördag ställer han för första gången upp som artist med låten ”Det finns en väg”. Men i stället för succé tror han sig snarare följa Kikki Danielsson i fotspåren, som kom sist i den första delfinalen.

– Jag tycker att det var taskigt att göra fiaskorubriker med Kikki. Det är inte sant att en äldre artist gör fiasko, säger han.

– Melodifestivalen är som på bröllop, det är jättekul att gamla mostrar och fastrar kommer, men sen får de gärna lämna festen tidigt. Jag går med på att vara den lilla mostern.

Blir du inte ändå besviken om du åker ut på lördag?

– Jag har bespetsat mig på att jag ska komma på en stolt sjundeplats. Låten kommer att överleva oavsett och bli en viktig låt i min repertoar, jag vet redan hur jag ska göra den in min nästa föreställning. Men om det blir så är det klart att jag kommer vara lite ledsen den dagen, känna mig lite fånig.

– Men jag kan liksom inte förlora helt och hållet, för hur det än går kommer jag få en otroligt rolig monolog till nästa show.

De här tävlar i den andra delfinalen i Melodifestivalen 2018 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM