Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Så ändrar SVT efter förra årets kritik mot manuset i mellon

Av: 

Andreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

Förra årets manus sågades.

Nu går Melodifestivalen från sju till två manusförfattare – och ska få mer ”edge”.

– Jag är lyhörd för kritiken och tar till mig den, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

Tittarkritiken mot förra årets manus i Melodifestivalen var hård, trots sju anlitade manusförfattare.

Melodifestivalens projektledare Anette Helenius menar att det inte var tillfälle att ta till sig för mycket av kritiken under pågående tävling förra året.

– Det finns ingen som inte har en åsikt om det här programmet. Under programmets gång måste vi vara vår vision trogen, annars tappar vi vår riktning i det vi ska göra.

Inför nästa års upplaga, med start i Karlstad 3 februari har hon lyssnat, också på de hårda orden.

– Jag vet att det fanns enskilda åsikter som fick oerhört stora proportioner i media men säsongen var den fjärde mest sedda sedan 2002. Men jag är lyhörd för kritiken och tar till mig den.

”Spetsigare och kaxigare”

Inför kommande tävling är antalet manusförfattare minskat till två: Linus Kannerberg och David Sundin som jobbade med Melodifestivalen 2015 och 2016.

– Det behövdes en stor grupp till förra årets tre programledare, nu har vi en programledare, då skulle det bli märkligt med sju personer, säger Anette Helenius.

Där är också regissör Sunil Munshi involverad. Han är utbildad skådespelare, musiker och regissör med flera produktioner på Dramaten i sitt cv.

– Jag tycker att förra året var jättefint men jag tror att det kan bli spetsigare och kaxigare. Jag skriver manus också , värmen får inte tappas men jag tror att det håller för mer edge och lite mer samhällskritik. Det är familjeunderhållning, däremot vill tilta det på ett sätt som jag tror att det håller för.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Dokument: Så skulle SVT rädda Mello ’till varje pris’

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Sunil Munshi