Restriktionerna slopas – Melodifestivalen 2022 släpper fler biljetter

SVT och Live Nation i blixtmöte

Uppdaterad 2022-02-05 | Publicerad 2022-02-03

Nu kan hela Sveriges fest öppna upp för fler.

Melodifestivalen släpper fler biljetter efter att regeringen meddelat att coronarestriktionerna slopas den 9 februari.

– Nu har vi alla förutsättningar för att göra den bästa festivalen, säger Peter Uksila på Live Nation.

På lördag går startskottet för Melodifestivalen 2022 och efter beslutet att turnén ställs in öppnas nya dörrar för SVT, Live Nation och All things live när publiktaket hävs nästa vecka.

– Vi har hela tiden haft en plan för olika scenarier och vi kommer att presentera mer inom kort, säger Peter Uksila, projektledare på Live Nation.

Första deltävlingen i Melodifestivalen

Årets första deltävlingen på lördag skulle ha ägt rum i Malmö Arena och bli Melodifestivalens comeback ute i landet efter att programmet förra året fick sändas från Stockholm utan publik. Men efter att turnén i år ställts in på grund pandemiläget sänds nu första programmet från Avicii Arena, tidigare Globen.

Var de resterande deltävlingarna och semifinalen kommer att vara är ännu inte klart men SVT och Live Nation sitter just nu i möte om turnén, säger Peter Uksila till Aftonbladet.

Planen för Mello-finalen 2022

Live Nations plan för finalen den 12 mars har hela tiden varit Friends Arena.

Under torsdagen meddelande regeringen och Folkhälsomyndigheten att alla coronarestriktioner tas bort den 9 februari. Det gör att deltagartaket hävs och att möjligheten om krav på vaccinationspass försvinner. Rådet om att avstå större tillställningar slopas också.
Aftonbladet söker SVT.

ANNONS