Melodifestivalen

Wiktorias kamp mot smärtorna

Halsen nära sabotera numret i Melodifestivalen 2019

Av: 

Johan M Söderlund

Linn Elmervik

MELODIFESTIVALEN

SOLNA. Wiktoria kämpade mot smärtorna i direktsändning.

Hennes hesa och onda hals var nära sabotera hennes framträdande.

– Det var tufft, säger hon.

Hon sjöng för full hals i direktsändningen. Men i kulisserna kämpade Wiktoria Johansson, 22, mot smärtorna.

– Jag har haft jätteont i min hals och haft stora problem med heshet under de senaste veckorna. I går köttade jag verkligen när det var den internationella juryn som skulle lägga rösterna. Så när jag vaknade i morse så hade jag ännu ondare, säger hon efter efter Mellofinalens slut.

I flera veckor har hon varit hes och haft ont, så pass att det hotat att sabotera framträdandet i Mellofinalen.

– Det var tufft, säger Wiktoria Johansson.

I går eftermiddag kunde Aftonbladet avslöja att hon tvingades mima på genrepet inför finalen i Melodifestivalen. I flera veckor har hon varit sjuk och kämpat mot smärtorna.

Wiktoria: ”Jag var tvungen”

På lördagsmorgonen ringde Wiktoria Johansson Tomas Törnqvist, Melodifestivalens ansvarige läkare. Hon fick sångförbud och ombads vara tyst hela dagen för att rösten skulle orka med framträdandet i direktsändningen.

– Publiken har ändå betalat för att komma hit och jag vill gå upp på scen och köra, liksom. Men jag var tvungen att spara på rösten för i kväll.

Hur illa var det?

– Jag hade jätteont och jag har väldigt ont nu efteråt också. Jag har ju gjort någonting som jag inte borde göra … att sjunga. Det är som att ha jätteont i en fot och vara tvungen att springa. Det är det sista du ska göra. Det behövdes och jag är väldigt nöjd med hur det gick. Jag tog mig igenom det och rösten höll. Men jag har verkligen försökt ta hand om den jätteväl den här veckan, säger hon.

Jobbat på en plan

Tillsammans med teamet och läkaren har de jobbat stenhårt med att hitta en plan för att rösten ska orka.

– Problemet har varit att halsen har varit väldigt torr. Vad ska jag dricka? Vad ska jag inte äta? Vad är bra och vad är dåligt? Jag har verkligen sovit. Vi har fokuserat på vad vi ska göra för att min röst ska må så bra som möjligt. Jag tycker att det funkade bra på scen, säger Wiktoria Johansson.

Känner du dig besviken?

– Det är klart att man är besviken, men jag går ändå härifrån och känner mig supernöjd över mitt framträdande, säger hon.

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

/

Melodifestivalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Wiktoria Johansson