Storfavoriterna till final i Eurovision song contest

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

LISSABON. Oddsfavoriterna höll för trycket.

Cypern och Israel är två av länderna som fajtas om en vinst i Eurovision-finalen på lördag.

– Jag känner mig redan som en vinnare, säger Cyperns Eleni Foureira.

19 bidrag blev tio under under den första delfinalen i Eurovision song contest 2018 som direktsändes från Altice Arena i Portugals huvudstad Lissabon.

Favorittippade Cypern och Israel höll för trycket och tog sig till final tillsammans med Österrike, Estland, Litauen och Tjeckien. Bulgarien, Albanien, Finland och Irland är också vidare.

Cyperns Eleni Foureira och Israels Netta Barzilai har legat i topp hos de internationella oddsmakarna i dagar och båda spås slåss om en vinst i finalen på lördag.

Cypern och Israel i topp

Men på presskonferensen efter sändning tonade båda ner sitt favoritskap.

– Jag är så lycklig över att vara här, jag känner mig redan som en vinnare. Bara att folk kan min låt och sjunger med är fantastiskt, säger Eleni Foureira.

– Jag vill göra ett fantastiskt jobb och inspirera så många jag kan. Om jag kan göra det är det fantastiskt och för mig är det en vinst nog, säger Netta Barzilai.

”The big five” Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien, Tyskland och värdlandet Portugal är garanterade en plats i finalen och är därmed också med i fajten om en vinst.

Benjamin tävlar på torsdag

Om Sverige gör finalisterna sällskap avgörs på torsdag. Då tävlar Benjamin Ingrosso i delfinal nummer två.

– Jag är lite nervös men bara på ett positivt sätt. Det är pirriga ”vibes” liksom, berättade han för Nöjesbladet i förra veckan.

Den andra delfinalen i Eurovision song contest sänds i SVT1 torsdagen den 10 maj klockan 21.00. Finalen sänds i SVT1 lördagen den 12 maj klockan 21.00.

Här är favoriterna att vinna Eurovision enligt spelbolagen 01:02
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM