Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Benjamin Ingrosso om nakenbilden: ”Alla är nakna under kläderna”

Gäckar stjärnan inför finalen: ”Måste ha blivit hackad”

Av: 

Andreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

Han är tippad segrare – men sociala medier har spökat för Benjamin Ingrosso.

Först la mamma Pernilla upp hans bidrag och bröt mot SVT:s regler, sedan lades en nakenbild av honom upp på hans Instagram.

– Jag måste ha blivit hackad, säger han.

Benjamin Ingrosso, 20, gick direkt till final i Karlstad. Sedan gjorde han som svenska popstjärnor brukar och drog till Los Angeles.

– Jag var hemma en dag sedan drog jag dit och har skrivit låtar till mitt kommande album och haft möten. Jag kom hem i går. Ju mer jag åker dit ju bättre människor får jag skriva med, säger han.

Vi ses på skivbolaget vid Odenplan i Stockholm, mellan intervjuer och en frisörtid för att putsa på finalfrillan.

– Jag hann precis träffa min personliga tränare för att komma ikapp med konditionen, resten av veckan kommer bli som träning när man springer fram och tillbaka mellan repetitioner och intervjuer.

Även den här gången är han tippad att vinna enligt oddsen.

Pernilla bröt mot SVT:s regler

Några dagar efter hans deltävling hotades dock hans finalplats efter att mamma Pernilla lagt upp en bit av hans framträdande på Instagram som en stöttande hyllning, ett brott mot SVT:s regler.

– Jag fick inte uppleva turbulensen, jag var i LA och sov. När jag vaknade hade jag 800 sms typ: ”vad håller du på med?” och hade ingen aning om någonting. Det hade varit kaos på skivbolaget. Jag vet inte vad som hände, det var mamma som hade klantat sig lite.

Efteråt sa SVT:s tävlingsproducent Christer Björkman att han hoppades att Benjamin skulle ge sin mor en lektion i sociala medier.

– Mamma har ju ingen aning om sådana regler. Det gick ju bra ändå, när jag vaknade var allt redan löst. Hon ringde efteråt och bad om ursäkt.

”Måste ha blivit hackad”

Under de senaste dagarna har de sociala medierna spökat igen för Benjamin Ingrosso. För fyra dagar sedan laddades ett videoklipp upp där han flexar sina magmuskler och visar en del av sitt kön.

– Jag har ingen aning om vad det är. Jag fick reda på det när ni på Aftonbladet ringde och sa det. Först trodde jag att någon skämtade, men sedan fick jag reda på att det faktiskt var någonting. I don’t know, jag måste ha blivit hackad på något vis. Jag har inte lagt upp det i alla fall.

Men har du tagit bort det?

– Det ligger inte uppe nu. Det var redan borta när jag gick in på min mobil ... jag vet fortfarande inte vad alla pratar om.

Jag såg en screenshot av inlägget.

– Ja, den låg uppe i ... jag vet inte. Jag hade lagt upp en bild samma dag, så jag hade ju koll på min mobil.

”Vi är alla nakna”

Det måste kännas obehagligt?

– Ja, såklart ... sedan ... jag vet inte ens om det är jag på videon. Men så är det ju, allas Instagram blir ju hackade. Jag orkar inte bry mig om det, typ.

Men det låter som att man skulle vilja veta vad som hänt?

– Ja, men jag tror att de här på skivbolaget kollar, jag är för oteknisk.

Hans pressansvariga har dock inte hört talas om inlägget när Nöjesbladet sedan frågar och känner inte till att det undersöks vad som hänt.

– Den var uppe en sekund fick jag höra, så det var inte så mycket med det. Man får väl bara skita i sånt och gå vidare. Oavsett om det är en avklädd bild så, ja vi är alla nakna under våra kläder, säger Benjamin Ingrosso.

På eftermiddagen återkommer skivbolaget på sms: ”vi på skivbolaget sitter i detta nu och kollar upp alla hans konton för att reda ut vad som hände i söndags”.

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske lagom till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Benjamins succé – började som Mowgli

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Benjamin Ingrosso