Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Oompa-Loompier och vägverkets personal på scenen

Tobbe Ek sätter betyg på artisternas scenkläder i Melodifestivalens första deltävling i Karlstad 2018

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: Peter Wixtröm
Sigrid Bernson

MELODIFESTIVALEN

Glöm modebloggare och klädorakel som kan allt om catwalken i Paris.

I Melodifestivalen ställs helt andra krav för att sticka ut och fånga publikens intressen.

Som Sveriges mest erfarne schlagerreporter har Nöjesbladets Tobbe Ek full koll på vad som går hem på scenen.


Sigrid Bernson
Foto: Peter Wixtröm
Sigrid Bernson

Sigrid Bernson

Tobbe Ek: Färg är bra, och Sigrid vill så klart känna sig som en av kidsen i publiken och därför klä sig så ungt som möjligt. Men de avklippta jeansshortsen passar bättre en dag på stranden än på Melodifestivalens scen. Patrick Swayze var väl betydligt glammigare än så här?

Foto: Peter Wixtröm
John Lundvik

John Lundvik

Tobbe Ek: Vitt är snyggt och den här linnekostymen med en vit tröja under sitter väldigt bra på John, men jag hade velat att han skulle blingat till den lite mer. Gett den en extra finish för att förhöja känslan av scenkläder.

Foto: Peter Wixtröm
Renaida Braun

Renaida Braun

Tobbe Ek: Renaida är kaxigt klädd i svart med orange-färgade inslag som går igen i både hår och skor. Det är genomtänkt och sticker ut och passar perfekt till låtens tuffa attityd. Det funkar trots att dansarna känns som att vägverkets personal hämtats in direkt från vägrenen.

Foto: Peter Wixtröm
Edward Blom

Edward Blom

Tobbe Ek: Jag vill ju ha extra allt i Melodifestivalen, men ibland går det för långt. Och en dansande gräddtårta eller smält ost har svårt att bli något annat cirkus i dess sämsta bemärkelse. Mitt i allt står Edward i kostym och väst redo för bankett. Låt dig väl smaka av maten som serveras på efterfesten.

Foto: Peter Wixtröm
Kikki Danielsson

Kikki Danielsson

Tobbe Ek: Kikki Danielssons blingade jacka med country-fransar är precis vad tävlingens grand ol’ dame ska bära på scenen. Snyggt, värdigt och tydligt.

Foto: Peter Wixtröm
Kamferdrops

Kamferdrops

Tobbe Ek: Glansigt, glittrigt och starka färger borde ju vara min påse godis. Men Kamferdrops och hennes kloner blir mer som Willy Wonkas Oompa-Loompier i sina oformliga rosa pyamasar. De kan inte ens räddas av en eldsprutande saxofon.

Foto: Peter Wixtröm
Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso

Tobbe Ek: Svart är ju egentligen min värsta färg på Melodifestivalens scen. Men Benjis jacka, med läderremsorna, gör den till en så tydlig scen-outfit att den omöjligen kan användas på annat sätt och är tydligt uttänkt för att passa showen.

Publicerad:

LÄS VIDARE