Schlagerbomben: Carola gör comeback i Melodifestivalen

Nöjesbladet avslöjar: Stjärnan vill tävla med låt om sin kristna tro

Uppdaterad 2019-10-22 | Publicerad 2019-10-18

Carola gör comeback i Melodifestivalen.

Nöjesbladet kan avslöja att den svenska stjärnan planerar att tävla med en låt som hon skrivit själv.

– Hon sjunger om sin kärlek till Jesus, säger en källa med god insyn.

Carola själv dementerar uppgifterna.

Hon har vunnit Melodifestivalen tre gånger och Eurovision song contest en.

Nu ser det, enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare, ut som att Carola Häggkvist, 53, återigen ger sig in i Sveriges största underhållningsprogram och musiktävling. Och för första gången med en låt som hon skrivit själv.

– Den har varit inskickad förut, men då har Carola backat ur och tackat nej, men nu är hon sugen på att vara med, säger en källa med god insyn i Melodifestivalens juryarbete.

– Hon vill verkligen vara med, säger en annan uppgiftslämnare.

Enormt populär

Senast den 17 september skulle låtskrivare som ville tävla i nästa års Melodifestival ha skickat in sina bidrag till SVT. Därefter har den än så länge hemliga juryn lyssnat igenom bidragen och gjort sitt urval. Enligt SVT:s regler ska juryn välja 14 låtar och därefter ska Melodifestivalens redaktion med producenten Christer Björkman, 62, och tävlingsproducent Karin Gunnarsson i spetsen utse ytterligare 14 bidrag innan låtar och artister presenteras senare i vinter

Med tanke på Carolas enorma popularitet bland Melodifestivalens och Eurovisions fans i både Sverige och Europa har Nöjesbladet flera gånger genom åren frågat henne om hon funderat på att ställa upp igen. Gång på gång har hon sagt att det inte varit aktuellt, men hon har aldrig valt att stänga dörren helt. Och nu uppger Nöjesbladets källor att hon är en av dem som SVT nu ligger i slutförhandlingar med om att tävla nästa år.

– Hon har skrivit låten själv, säger en person med god insyn.

Carola debuterade i Melodifestivalen 1983 med ”Främling” som slutade trea i Eurovision. Därefter tävlade hon i Melodifestivalen igen 1990 med ”Mitt i ett äventyr” som slutade tvåa och 1991 med ”Fångad av en stormvind” som vann och även tog hem segern i Eurovision. 2006 segrade hon återigen med ”Evighet” och slutade femma i Eurovision medan hon 2008 slogs ut i Andra chansen när hon tävlade tillsammans med Andreas Johnson, 49, med duetten ”One love”.

Diskades

2003 skickade hon också in en låt som hon skrivit själv till Melodifestivalen, men då diskades hon för att hon inte ville framföra låten själv trots att hon sjöng på den inskickade demon. Låten ”När löven faller” blev sen ändå en hit.

Även Carolas tilltänkta tävlingslåt i 2020 års Melodifestival skulle kunna orsaka uppståndelse i vissa kretsar, för enligt uppgifter till Nöjesbladet handlar texten om hennes tro.

– Det är en hyllning till hennes kristna tro, hon sjunger om sin kärlek till Jesus, säger en av Nöjesbladets källor.

Eftersom SVT belägger samtliga artister och låtskrivare med munkavle och förbjuder dem att tala om en eventuell medverkan i Melodifestivalen före tv-bolagets egen presskonferens förlitar sig Nöjesbladet på väl insatta källor för att på förhand kunna avslöja deltagarna.

Carola: ”Skulle kunna tänkt mig ställa skåpet”

Carola Häggkvist har efter Nöjesbladets publicering själv valt att kommentera en eventuell medverkan i Melodifestivalen på sin instagram:

”Anledningen till att jag inte kan vara med och tävla i Melodifestivalen någon mer gång tar jag upp i samtalet med Andreas Johnson med anledning av det oacceptabla oförättat drev som media skapade 2008 då vi tävlade med ’One love”, skriver hon och hänvisar till ett avsnitt av ”Carolas advent” som kommer att sändas på TV3 söndag 1 december.

I ett annat Instagraminlägg skriver Carola att Christer Björkman ville ha med henne, men att hon tackade nej. Hon skriver också att hon för ett par veckor sedan blev erbjuden en låt om Gud, men enligt artisten behövs det mer än så för att hon ska ställa upp. Dock så väljer hon att inte riktigt stänga dörren till Melodifestivalen.

” För du som känner mig Vet att jag gillar oväntade skeenden i livet. hi hi Men just i detta läge finns det bara andra vinnare än jag. Och just nu är jag faktiskt smartare än så - än att tacka ja. Vem vet i framtiden”

”Jag vet också att ESC är ett ’hemma-territorium’ för mig, en form som passar mig och som jag kanske nån gång skulle kunna tänkt mig ’ställa skåpet’ på några meter till... om jag veeeerkligen går igång på låten, om tiden är rätt och jag inte är alltför för gammal”, skriver hon.

ANNONS